Monday, July 22, 2024
HomeActualitateLucrările pe Podul Prieteniei, Încep În Partea Bulgară pe 10 Iulie

Lucrările pe Podul Prieteniei, Încep În Partea Bulgară pe 10 Iulie

Lucrările pe Podul Prieteniei, Încep În Partea Bulgară pe 10 Iulie

Se anunță că lucrările pe Podul Prieteniei, în partea bulgară, vor demara în curând. Potrivit autorităților bulgare, estimarea pentru finalizarea acestora este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare bandă. Agenția de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria a transmis că începând cu data de 10 iulie 2024, demarează lucrările la Podul Prieteniei dintre Giurgiu și Ruse.

Autoritățile bulgare au precizat că procesul de construcție va avea loc zilnic, cu un interval de 10-12 ore pe zi, fără a fi necesară oprirea totală a traficului. Lucrările vor fi organizate astfel încât circulația să fie menținută în ambele sensuri, pe benzile neafectate de construcție. Planul de lucrări include 6 etape, cu primele două focusate pe reparația majoră a suportului instalației din partea bulgară a podului. Un segment de aproximativ 400 de metri va fi închis pentru a permite efectuarea lucrărilor necesare.

Conform informațiilor furnizate de Agenția de Infrastructură Rutieră din Bulgaria, timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reparație în această secțiune este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare bandă de circulație. Reglarea traficului va fi realizată prin semafoare adaptive, iar siguranța participanților la trafic și a lucrătorilor va fi prioritară. Traseul Podului Dunării pe teritoriul bulgar, parte din drumul I-2, are o lungime totală de 1.057 km.

Lucrări de Modernizare și Îmbunătățire a Podului

De la punerea în funcțiune acum 70 de ani, în 1954, nu au fost efectuate reparații majore ale Podului Dunării. Compania bulgară responsabilă de proiect menționează că consolidarea rosturilor a avut loc acum peste 22 de ani, iar înlocuirea hidroizolației și a pavajului asfaltic s-a realizat în 2011. Proiectul tehnic pentru renovarea instalației prevede o intervenție amplă ce include înlocuirea completă a straturilor de asfalt, panouri, hidroizolații și implementarea unor sisteme noi de reținere și marcaje.

Societatea Publică cu răspundere limitată Podul Dunării este responsabilă de repararea principală a Podului, cu un contract în valoare de 44.877.228,68 leva, TVA inclus. Durata contractului pentru lucrările de modernizare este de 730 de zile.

TAGS:

Podul Prieteniei, Bulgaria, Reparații Podul Dunării, Modernizare Pod, Infrastructură Rutieră

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General