Monday, July 22, 2024
HomeActualitateLucrări de reparații pe Transfăgărășan în această vară: Traficul nu va fi...

Lucrări de reparații pe Transfăgărășan în această vară: Traficul nu va fi oprit

Lucrări de reparații pe Transfăgărășan în această vară: Traficul nu va fi oprit

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut publice planurile pentru lucrările de reparații ce urmează să aibă loc pe Transfăgărășan în această vară. Anunțul a fost făcut ieri, subliniind că aceste lucrări sunt imperios necesare pentru buna funcționare a infrastructurii. “Asta e o chestiune care țin neapărat ca în această vară să fie făcută și anume lucrările pe Transfăgărășan, absolut necesare, cele de vară. (…) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuție în acest moment pe Transfăgărășan”, a declarat ministrul Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Sorin Grindeanu a subliniat faptul că desfășurarea reparațiilor nu va bloca traficul pe celebrul drum montan. Această decizie vine în contextul în care circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș). Autoritățile permit traficul rutier doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, instituind măsuri de siguranță pentru situațiile de vreme nefavorabilă în care drumul ar urma să fie temporar închis.

Un aspect important de menționat este că Transfăgărășanul reprezintă în prezent una dintre puținele rute disponibile pentru accesul la Sibiu, având în vedere că, începând de luni, circulația rutieră va fi suspendată pe DN7 Valea Oltului. Această decizie poate afecta traseele și planurile de călătorie ale celor care urmau să folosească DN7, conducând la redistribuirea traficului rutier pe alte rute existente.

Informația prezentată provine de la AGERPRES.

TAGS: Transporturi, Reparații, Transfăgărășan
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General