Monday, July 22, 2024
HomeActualitateLucrări de consolidare pe DN1E între Poiana Brașov și Râșnov: Municipiul Brașov...

Lucrări de consolidare pe DN1E între Poiana Brașov și Râșnov: Municipiul Brașov se pregătește pentru intervenții urgente

Lucrări de consolidare pe DN1E între Poiana Brașov și Râșnov: Municipiul Brașov se pregătește pentru intervenții urgente

În urma finalizării lucrărilor de consolidare a unui sector al drumului care leagă Brașov de Poiana Brașov, Primăria Brașov își concentrează eforturile acum pe consolidarea unui alt tronson important, cel dintre Poiana Brașov și localitatea Râșnov. Acest sector, care intră în administrarea autorităților locale brașovene, a suferit deteriorări în timp, ceea ce a dus la apariția denivelărilor și alunecărilor de teren de-a lungul sa. Este imperios necesar să se intervină pentru a preveni agravarea situației și pentru a asigura siguranța circulației pe DN1E.

Tronsonul de drum vizat se întinde pe aproximativ 2.250 de metri, cuprins între kilometrii 12+150 și 14+400, acolo unde infrastructura rutieră existentă a fost afectată de denivelări, alunecări de teren și problemele legate de zidurile de sprijin. Aceste fenomene au deteriorat substanțial infrastructura existentă, punând în pericol siguranța circulației. Astfel, reparațiile necesare vor viza consolidarea zidurilor de sprijin, repararea paramentului acestora, precum și implementarea de barbacane, drenuri și reparații la podețe, toate având ca scop garantarea stabilității drumului și prevenirea unor incidente grave.

Pentru a asigura realizarea acestor lucrări esențiale, Primăria Brașov a demarat procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic al intervenției – „Lucrări de consolidare DN 1E Poiana Brașov – Râșnov, km 12+150 – 14+400“. Proiectul tehnic va include toate detaliile de execuție necesare, precum și documentațiile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor. Cu o valoare estimată a lucrărilor de 267.500 de lei, Municipiul Brașov acordă o prioritate ridicată securității și bunăstării cetățenilor săi prin această investiție în infrastructură.

  • Consolidarea zidurilor de sprijin cu micropiloți și ancoraje autoforante.
  • Reparația paramentului zidurilor prin cămășuire pentru a restabili integritatea structurală.
  • Echiparea cu barbacane și drenuri pentru gestionarea eficientă a apelor pluviale și subsolului.
  • Repararea podețelor existente și refacerea capetelor și timpanelor acestora pentru siguranța circulației pietonale și rutiere.
  • Implementarea de drenuri sub fundația drumurilor pentru a preveni formarea de tasări și alunecări de teren.
  • Ranforsarea structurii rutiere actuale și construcția de structuri noi pentru îmbunătățirea generală a infrastructurii.

Pentru a urmări evoluția lucrărilor de consolidare pe DN1E între Poiana Brașov și Râșnov și pentru a fi la curent cu cele mai recente informații legate de această intervenție vitală, vă invităm să accesați aici.

TAGS: denivelări, alunecări de teren, DN1E, Poiana Brașov, Râșnov, Primăria Brașov
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General