Friday, June 21, 2024
HomeSportLocurile de muncă part-time în domenii diverse care oferă venituri suplimentare

Locurile de muncă part-time în domenii diverse care oferă venituri suplimentare

Locurile de muncă part-time în domenii diverse care oferă venituri suplimentare

În contextul pandemiei COVID-19, piața locurilor de muncă s-a schimbat radical, iar oportunitățile pentru venituri suplimentare au devenit din ce în ce mai căutate de către angajați. Job-urile part-time și munca de acasă sunt preferate atât de către angajatori, cât și de către salariați, deoarece oferă flexibilitate și posibilitatea de a-și suplimenta veniturile.

Un sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs în ianuarie 2024 relevă că numărul companiilor care doresc să extindă departamentele part-time este restrâns, în jur de 8,2%. În mod surprinzător, din cele 370.000 de locuri de muncă disponibile, doar 72.000 sunt part-time. Pe platforma eJobs, doar 3.800 din cele 25.000 de locuri de muncă postate sunt cu jumătate de normă.

Una dintre explicațiile acestui fenomen este că job-urile part-time sunt solicitate în special de către persoanele tinere, care doresc să acumuleze experiență în timpul studiilor. Acestea reprezintă aproximativ 15% din candidații care aplică pentru astfel de poziții. Pe de altă parte, persoanele cu vârste mai mari de 24-25 de ani, care au deja un loc de muncă, caută o sursă suplimentară de venit și optează pentru un job part-time.

Un aspect important de menționat este salariul mediu oferit pentru un job part-time, care se situează în jurul sumei de 3.000 de lei pe lună, conform datelor furnizate de Salario. Având în vedere că se lucrează doar 4 ore pe zi, această sumă nu trebuie ignorată. În plus față de un loc de muncă part-time, angajații au posibilitatea de a desfășura și alte activități care le pot aduce venituri suplimentare.

Domeniile în care sunt disponibile locuri de muncă part-time

Conform platformei eJobs, cele mai multe locuri de muncă part-time se găsesc în domenii precum retail, servicii, arte/entertainment, call-center/BPO și PR. De asemenea, se constată o cerere în creștere pentru locuri de muncă part-time în domeniile transport/logistică și advertising/marketing.

Salariile în aceste domenii variază în funcție de activitate. Astfel, persoanele care lucrează part-time în arte sau entertainment pot câștiga în medie 3.000 de lei net lunar, în timp ce angajații din transport și logistică câștigă în jur de 2.500 de lei net pe lună.

În domeniul retail, salariul mediu pentru un program de jumătate de normă este de 2.200 de lei net, iar în advertising, marketing, PR și servicii se plătește în medie 2.100 de lei net pentru un job part-time. Cel mai mic câștig îl obțin angajații care lucrează în call-center, cu un salariu mediu de 2.000 de lei lunar.

În concluzie, locurile de muncă part-time în diverse domenii reprezintă o opțiune atrăgătoare pentru persoanele care doresc să-și suplimenteze veniturile. Cu salarii atractive și flexibilitate în program, aceste job-uri satisfac nevoile unei varietăți de candidați. Pentru mai multe detalii despre locurile de muncă part-time disponibile, puteți verifica platforma de recrutare aici.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General