Wednesday, April 17, 2024
HomeSportLocuitorii din Fâșia Gaza plătesc sume exorbitante pentru a scăpa de războiul...

Locuitorii din Fâșia Gaza plătesc sume exorbitante pentru a scăpa de războiul Israel-Hamas

Locuitorii din Fâșia Gaza plătesc sume exorbitante pentru a scăpa de războiul Israel-Hamas

Mulți dintre locuitorii din Fâșia Gaza blocați în enclavă sunt nevoiți să plătească sume foarte mari unei agenții de turism egiptene pentru a trece granița în această țară și a-și salva viețile.

Bani de pe urma victimelor civile ale războiului Israel-Hamas

Situația disperată în care se află locuitorii din Fâșia Gaza a dat naștere unei afaceri înfloritoare pentru o agenție de turism egipteană. Aceasta oferă o cale legală de ieșire din enclavă prin frontiera egipteană, dar la un preț exorbitant.

Pentru mulți dintre acești oameni, singura șansă de a scăpa de ororile războiului este să plătească sume mari de bani. O astfel de agenție cere aproximativ 4 600 de euro per permis de trecere. Este practic o modalitate de a profita de suferința și disperarea victimelor războiului în Fâșia Gaza.

O familie a plătit 42.000 de dolari

Un exemplu elocvent este o familie din Fâșia Gaza care a fost nevoită să plătească suma de 42.000 de dolari pentru a putea părăsi enclava și a se refugia în Egipt. Aceștia au așteptat luni de zile ca numele lor să apară pe lista agenției, iar când s-a întâmplat au fost nevoiți să scoată din buzunar o sumă imensă de bani.

Astfel, se observă că această afacere s-a dezvoltat până la un punct în care oamenii disperați plătesc sume astronomice pentru a-și salva viețile și a încerca să găsească un loc mai sigur în Egipt.

Mită pentru ofițerii egipteni

Situația este cu atât mai complicată și mai strânsă deoarece mulți ofițeri egipteni solicită mită pentru a permite trecerea locuitorilor din Fâșia Gaza la granița. Această practică coruptă nu este o noutate, iar acum se intensifică odată cu situația precară în Gaza.

Unii palestinieni au depus mărturii în care susțin că au fost nevoiți să dea mită ofițerilor pentru a putea ieși din enclavă prin punctul de frontieră Rafah. Prin urmare, această agenție de turism egipteană profită de corupția existentă și își mărește tarifele pentru a le permite oamenilor să-și părăsească în siguranță țara.

Numărul celor care doresc să scape din Fâșia Gaza crește de la o zi la alta, dar majoritatea dintre ei nu au resursele financiare necesare pentru a achita aceste sume exorbitante de bani.

Controversa continuă în jurul agenției UNRWA:

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) se află în mijlocul unui scandal după ce 12 angajați ai săi au fost acuzați de Israel de implicare în atacurile Hamas. Mai multe țări au decis să suspende finanțarea pentru această agenție, ceea ce pune în pericol ajutorul umanitar destinat populației din Fâșia Gaza.

Controversele care înconjoară UNRWA fură atenția de la criza umanitară și de la numărul în creștere al victimelor războiului. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este important să anchetăm într-adevăr cele întâmplate cu acești angajați, însă nu trebuie să uităm de situația dramatică din fiecare zi, în care mii de oameni se confruntă cu moartea și distrugerea în Fâșia Gaza.

Speranțe pentru un armistițiu

Chiar dacă violența continuă în Fâșia Gaza, există încă speranțe pentru un armistițiu. Mișcarea islamistă Hamas analizează o propunere de acord care ar pune capăt ostilităților cu Israelul. Discuțiile au avut loc sub egida Qatarului, Egiptului și Statelor Unite la o întâlnire desfășurată la Paris.

Așadar, există o mică strălucire de speranță în mijlocul acestui conflict devastator. Hamas ia în considerare propunerea de încetare a focului și pregătește un răspuns, ceea ce poate duce la o reducere a violențelor și a suferințelor din Fâșia Gaza.

TAGS: Gaza, război Israel-Hamas, Fâșia Gaza, agenție de turism, egipt, graniță, victime civile, arm
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments