Monday, June 24, 2024
HomeSportLiga Profesionistă de Fotbal amendează echipa Rapid după incidentele de la meciul...

Liga Profesionistă de Fotbal amendează echipa Rapid după incidentele de la meciul cu Oțelul Galați

Liga Profesionistă de Fotbal amendează echipa Rapid după incidentele de la meciul cu Oțelul Galați

Echipa de fotbal Rapid a primit o amendă record în urma incidentelor provocate de suporteri la partida cu Oțelul Galați din etapa a 24-a din SuperLiga. Anunțul a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul oficial. Giuleștenii sunt obligați să plătească suma de 60.000 de lei.

Un meci plin de controverse

Rapid a câștigat cu greu meciul de pe teren propriu cu Oțelul Galați, scor 2-1, în urmă cu două runde. Partida a fost marcată de controverse, iar una dintre dispute a avut loc între Dorinel Munteanu, antrenorul Rapidului, și suporterii echipei.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal s-a întrunit miercuri, 14 februarie, și a hotărât să sancționeze clubul Rapid cu o penalitate sportivă în valoare de 60.000 de lei. Decizia a fost luată în temeiul articolelor 82.1 și 3.a și c, raportate la articolul 83.2.d din regulamentul FRF.

Incidente provocate de suporteri

Articolele invocate de Comisia de Disciplină a FRF se referă la incidentele produse de suporteri la meciul cu Oțelul Galați din data de 3 februarie. Duelul a fost întrerupt timp de 6 minute din cauza fanilor giuleșteni, care au aruncat materiale pirotehnice pe teren. Unul dintre acestea a fost aproape să-l rănească pe Marian Aioani, portarul Rapidului.

Reacția FRF și sancțiunile aplicate de Comisia de Disciplină

Regulamentul FRF stabilește că clubul gazdă este responsabil pentru comportamentul neregulamentar al suporterilor și poate fi sancționat cu o penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion. În cazul Rapidului, sancțiunea a constat într-o penalitate sportivă de 60.000 de lei.

Pe lângă aceasta, regulamentul FRF mai prevede că comportamentul neregulamentar al suporterilor poate include introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a obiectelor explozive sau fumigene, precum și aprinderea ori aruncarea acestora spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc.

Clubul Rapid a fost sancționat în baza articolului 83 din regulamentul FRF, care se referă la nerespectarea obligațiilor de organizare a jocurilor. Aruncarea cu obiecte spre terenul de joc sau către alți spectatori este pedepsită cu o penalitate sportivă între 10.000 și 60.000 de lei. În cazul unei noi abateri de același fel, sancțiunea poate fi majorată până la 60.000 de lei. De asemenea, în cazul repetării abaterii, clubul poate fi sancționat cu interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

Amendă și suspendare pentru Ibrahima Conte de la UTA Arad

În altă ordine de idei, Comisia de Disciplină a FRF a decis să sancționeze și alte echipe și jucători. Astfel, FC U Craiova a primit o amendă de 15.000 de lei după incidentele de la derby-ul cu Dinamo, iar U Cluj a fost amendată cu 22.500 de lei după partida cu UTA Arad.

De asemenea, fundașul Ibrahima Conte de la UTA Arad a fost sancționat cu o amendă și o suspendare după o intrare sălbatică asupra unui jucător de la FC Botoșani.

Sancțiunile aplicate lui Ibrahima Conte

Ibrahima Conte a primit un cartonaș roșu direct în partida cu FC Botoșani. După analizarea reluărilor, arbitrii au decis să îl sancționeze cu o penalitate sportivă de 5.000 de lei și o suspendare pentru trei meciuri.

În concluzie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat măsuri ferme împotriva incidentelor din fotbalul românesc. Cluburile și jucătorii care nu respectă regulamentele sunt sancționați cu amenzi și suspendări, în încercarea de a asigura un mediu sigur pentru jocurile de fotbal.

Articole relevante:incidente fotbal, amenda FRF, sancțiuni fotbal

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General