Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateLidl România retrage preventiv un lot de „Nixe File de anșoa în...

Lidl România retrage preventiv un lot de „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din cauza nivelului ridicat de histamină

Lidl România retrage preventiv un lot de „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din cauza nivelului ridicat de histamină

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Lidl România a decis să retragă preventiv un lot de produse intitulate „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g”, din cauza unor suspiciuni legate de nivelul ridicat de histamină. Această decizie vine ca măsură de precauție pentru a preveni eventuale complicații pentru consumatori.

Lotul afectat este lotul 145/220, iar termenul de valabilitate al acestor produse este 25.05.2024. Potrivit comunicatului emis de ANSVSA, produsul este retras deoarece există suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.

Histamina este o substanță chimică care se găsește în mod normal în organism și are diverse funcții importante. Cu toate acestea, atunci când nivelul de histamină din alimente depășește anumite limite, poate cauza probleme de sănătate. Intoxicația cu histamină poate provoca înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Dacă ați consumat produsul menționat mai sus și dezvoltați simptome severe, este recomandat să căutați asistență medicală imediată. Este important să menționați că această retragere preventivă nu înseamnă neapărat că toate produsele din lotul respectiv sunt contaminate, însă Lidl România a decis să ia această măsură pentru a asigura siguranța consumatorilor.

Pentru a facilita procesul de returnare, Lidl România permite clienților să returneze produsul în orice magazin Lidl din țară. Contravaloarea produsului vă fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Aceasta este o măsură prin care Lidl România dorește să ofere clienților o soluție adecvată în cazul în care aceștia au achiziționat produsul afectat.

Este important de menționat că celelalte produse vândute în magazinele Lidl sau din gama Nixe nu sunt afectate de această rechemare. Lidl România întreprinde toate măsurile necesare pentru a se asigura că aceste produse sunt sigure și de înaltă calitate pentru consumatori.

Pentru informații suplimentare, puteți accesa site-ul Lidl România și verifica secțiunea dedicată acestei retrageri preventive. Este important să fiți la curent cu această informație și să urmați recomandările emise de autorități pentru a vă asigura că consumați alimente sigure și sănătoase.

TAGS:

 • Lidl
 • rechemare
 • Nixe
 • histamină
 • siguranța alimentară
 • RELATED ARTICLES

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  General