Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateLegumicultorii nemulțumiți cer schimbarea programelor agricole

Legumicultorii nemulțumiți cer schimbarea programelor agricole

Legumicultorii nemulțumiți cer schimbarea programelor agricole

Legumicultorii din România se confruntă cu numeroase provocări în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea afacerilor lor. Drept urmare, ei cer o serie de modificări ale programelor agricole existente, în special în ceea ce privește solarele și achiziționarea de spații complet echipate.

Unul dintre problemele semnalate de legumicultori este lipsa unui program dedicat achiziționării terenurilor. Tinerii legumicultori, în special, întâmpină dificultăți în accesarea fondurilor necesare pentru a cumpăra terenuri agricole. Ei solicită astfel implementarea unui program prin care să poată achiziționa terenuri mult mai ușor și să beneficieze de sprijin din partea statului.

Pe lângă aceste aspecte, legumicultorii doresc și un ajutor de stat, care să-i sprijine financiar în dezvoltarea și creșterea producției de legume și fructe. Aceștia propun acordarea unei sume cuprinse între 10 mii și 50 de mii de euro, în funcție de dimensiunea fermei deținute. Prin această măsură, se urmărește să se ofere un impuls sectorului agricol și să se stimuleze producția locală.

Cererea legumicultorilor este una justificată, având în vedere contribuția lor la securitatea alimentară a țării și la dezvoltarea economiei. Acest sector agricol joacă un rol important în crearea de locuri de muncă și în asigurarea alimentației sănătoase pentru populație. Prin urmare, este esențial ca autoritățile să ia în considerare solicitările legumicultorilor și să le ofere sprijinul necesar pentru a-și dezvolta și moderniza afacerile.

Pentru mai multe informații despre cererea legumicultorilor și despre programul agricol existent, puteți accesa acest link.

Keywords: legumicultori, program agricol, solare, achiziționare terenuri, ajutor de stat, producție de legume și fructe, economie, dezvoltare, modernizare, sector agricol, securitate alimentară

TAGS: legumicultori, program agricol, achiziționare terenuri, ajutor de stat, producție de legume și fructe, economie, dezvoltare, modernizare, sector agricol, securitate alimentară
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments