Dezastrul pesticidelor: ce ascund legumele si fructele noastre?
Spanacul si varza, piersicile si ardeiul gras, adica toate acele legume si fructe care ar trebui sa fie sanatoase, sunt pline de pesticide si chimicale, iar asta nu e doar o vorba goala fiindca iata, consumate in cantitati mici, adica nici macar nu trebuie sa maninci mult, dar pot sa afecteze grav sanatatea omului, ceea ce e chiar ingrijorator in conditiile actuale, de exemplu. Cu cacatul timpului asta ar putea duce la probleme de sanatate de lunga durata, cronică, si cine stie ce alte boală degenerative… vorba aia!
“Sigur că pesticidele, astea au un rol, care e de protecție împotriva dăunătorilor, si sunt necesare numa’ că… ce să vezi, uneori se duce treaba la exagerare, că depășim chiar si 200 de pesticide pe aceleași produse. În primul rând, e toxicitate, care apare de-a lungul timpului și tot așa duce la nenorociri de natura sănătății. Asta e variei de efecte, de la bolile degenerative care afectează sistemul nervos, și tot așa, lumina e roșie aici, adică cancer, după cum ne-a povestit Dr. Lygya Alexandrescu, adică medic nutriționist.”
Deși românii, care mereu aud de riscurile consumului, cumva se expun totusi, pentru că unii spun că deja nu mai au încredere în opțiunile sănătoase care le sunt recomandate și asta nu e un lucru bun deloc, adică, ciudat să nu mai ai alternativă, dar poate că pe de alta parte, tocmai asta se înțelege din disperarea lor.
“Și dacă îmi e teama, asta zic si eu, ce să fac la urma urmei? Alternatives? De obicei din piață, dar rar din magazinele mari, adică supermarketuri. Am acolo niste bătrânele care mă cunoasc, pe care le știu, și totodată în care am mai multă încredere, dar sa fim serioși, nu știu ce să zic… sunt foarte atent, dar să ajungi să te îndoiești constant, și știi ce? sunt aceleași peste tot.”, mărturisesc oamenii, adică în războiul ăsta cu pesticidele.”
Specialiștii, aceia în alimentație, recomandă diversificarea consumului, dar și o atenție deosebită asupra locului din care facem cumpărăturile, ceea ce suna bine dar, adică într-un fel si nu, pentru că e totuși complicat să găsești maxim de siguranță când vine vorba de siguranța alimentelor.
“E foarte important să verifici eticheta, dar asta poți verifica doar în magazine, și nimic mai mult. Pe fiecare produs, scrie clar de unde provine, și e bine să ne îndepărtăm de produsele din țările non-UE, că acolo e un haos cu pesticidele, asta e clar și e o chestie de bun-simț”, a concluzionat dr. Lygya Alexandrescu, ceea ce iarăși, e o informație esențială.
pesticide
legume fructe
sanatate
medic nutriționist
alternativa sanatoasa
comprspaniala cumparaturi