Monday, May 20, 2024
HomeActualitateLegea Ciolacu privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000...

Legea Ciolacu privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori – Impact major asupra industriei jocurilor de noroc

Legea Ciolacu privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori – Impact major asupra industriei jocurilor de noroc

Adoptarea „legii păcănelelor” reprezintă un pas semnificativ în eforturile PSD de a proteja românii împotriva efectelor negative ale jocurilor de noroc. Prin impunerea unor reglementări stricte, partidul se angajează să reglementeze strict această industrie, punând accent atât pe modificarea legislației existente, cât și pe majorarea amenzilor pentru cei care încalcă prevederile legale. Este un demers menit să ofere o protecție mai mare și să reducă impactul negativ al jocurilor de noroc în societate.

Un număr impresionant de 28.000 de firme de păcănele sunt așteptate să-și încheie activitatea până la finalul acestui an. Potrivit informațiilor furnizate de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), au fost deja formate echipe care vor efectua controale pentru a se asigura că companiile respectă noile reglementări impuse de lege. Firmele ce au obținut autorizații treptat nu vor mai putea funcționa în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, fiind nevoite să-și închidă ușile sau să-și relocheze afacerile în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform ONJN, se estimează că în următoarele două luni vor fi închise cel puțin 4.000 – 5.000 de firme, iar până la sfârșitul anului acest număr ar putea ajunge la 28.000, afectând operatorii de jocuri de noroc în orașele și comunele cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Aceste măsuri restrictive vor duce, potrivit estimărilor, la dispariția aproximativ a unei treimi dintre firmele ce oferă jocuri de noroc pe piața locală, schimbând peisajul industriei într-un mod radical.

Lucrările legislative propuse de PSD elimină jocurile de noroc din peste 90% din localitățile din România, ceea ce va avea un impact major asupra modului în care aceste activități sunt desfășurate în țară. Cunoscută sub numele de „Legea păcănelelor”, această reglementare interzice desfășurarea directă sau indirectă a oricăror activități legate de jocurile de noroc (inclusiv cele de tip slot-machine) în localitățile cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori. Prin aceste măsuri, aproximativ 90% dintre localitățile din România vor deveni zona zero pentru astfel de practici, schimbând radical peisajul jocurilor de noroc în țară.

O altă prevedere importantă din noua legislație este obligația statului de a menține un registru public actualizat cu toți operatorii licențiați/autorizați pentru a desfășura activități legate de jocurile de noroc. Acest registru va fi accesibil online și va fi actualizat cu regularitate, asigurând transparența și respectarea noilor reglementări impuse de lege. De asemenea, partidul condus de Marcel Ciolacu se angajează să impună reguli stricte și pentru cele restante 10% din localități, cu scopul de a reduce impactul negativ al dependenței de jocurile de noroc în societate.

Într-o declarație oficială, Premierul Marcel Ciolacu a subliniat faptul că guvernul a demarat aplicarea noilor reglementări privind interzicerea jocurilor de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, fără a face vreo concesie în acest sens. Orice companie care nu respectă prevederile legii riscă să-și piardă licența de funcționare, conform instrucțiunilor transmise deja de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Efectuarea rapidă a acestei schimbări legislative va determina dispariția jocurilor de noroc din aproape 90% din localitățile românești, cu perspective de-a impune măsuri similare și pentru restul de 10% dintre acestea.

Pentru a descuraja încălcarea legii, sancțiunile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor legislației includ amenzi substanțiale cu valori cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei, confiscarea oricăror fonduri obținute din activitățile ilegale și chiar revocarea licenței de operare, care poate avea consecințe inclusiv pentru alte locații unde firma deține activități legate de jocurile de noroc. În plus, legea impune restricții asupra dimensiunilor reclamelor stradale pentru jocurile de noroc, ceea ce va influența modul în care aceste activități sunt promovate și publicitatea asociată cu ele.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments