Sunday, July 14, 2024
HomeExterneLaburiștii Obțin Victoria Electorală în Regatul Unit - Urmăresc Formarea Noului Guvern

Laburiștii Obțin Victoria Electorală în Regatul Unit – Urmăresc Formarea Noului Guvern

Știri Politice: Laburiștii Câștigă Electoral în Regatul Unit

Laburiștii Obțin Victoria Electorală în Regatul Unit – Urmăresc Formarea Noului Guvern

După un regim conservator de 14 ani marcat de crize repetate în ultimii ani, inclusiv Brexit, explozia prețurilor și schimbări de premieri, Regatul Unit se află acum într-un moment crucial pe scena politică.

Fără a aștepta finalizarea numărării voturilor în cele 650 de circumscripții, premierul în exercițiu Rishi Sunak a recunoscut înfrângerea sa și l-a felicitat pe liderul laburist Keir Starmer pentru victoria sa, subliniind că este momentul ca o nouă direcție să fie stabilită în țară.

Viitorul premier britanic, Keir Starmer, un avocat în vârstă de 61 de ani specializat în drepturile omului, primește mandatul de la regele Charles al III-lea pentru formarea noului guvern. Această schimbare aduce un lider de centru-stânga la conducere într-un context european marcat de creșterea extremismului și a polarizării politice.

“Este momentul schimbării. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și confirm promisiunea mea de a aduce o renaștere națională. Schimbarea nu vine ușor, este rezultatul unei munci constante și hotărâte”, a subliniat Starmer în discursul său de după victorie.

Primele rezultate ale alegerilor confirmă succesul zdrobitor al Partidului Laburist și înfrângerea severă a conservatorilor, fapt previzionat de sondaje de mai multe luni.

La aproximativ 04:30 GMT, laburiștii au obținut peste 367 de mandate, depășind cu mult cele 326 necesare pentru a forma guvernul independent în Camera Comunelor.

Conform ultimelor estimări, Partidul Laburist ar putea câștiga un total de 408 mandate parlamentare din cele 650 disponibile, apropiindu-se de recordul înregistrat de Tony Blair în 1997 cu 418 mandate.

Partidul Conservator condus de premierul Rishi Sunak a înregistrat cel mai slab rezultat electoral din secolul XX, cu doar 136 de mandate comparativ cu 365 acum cinci ani sub Boris Johnson.

Mai mulți membri importanți ai administrației conservatoare, printre care miniștrii apărării Grant Shapps și Penny Mordaunt, au fost îndepărtați de valul de nemulțumiri și de rezultatele slabe ale partidului.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General