Friday, May 24, 2024
HomeSportKlaus Iohannis se retrage din funcția de profesor de fizică la Colegiul...

Klaus Iohannis se retrage din funcția de profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu

Klaus Iohannis se retrage din funcția de profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu

Știrea că președintele Klaus Iohannis a solicitat pensionarea din funcția de profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a stârnit interes în mediul educațional. Funcția pe care Klaus Iohannis a ocupat-o timp de 27 de ani este acum disponibilă pentru ocupare, iar motivul invocat pare să fie atingerea vârstei de pensionare.

Postul ocupat de Iohannis devine disponibil

Potrivit informațiilor publicate în lista posturilor libere pentru ocupare în Sibiu, printre acestea se regăsește și postul anterior deținut de Klaus Iohannis, în calitate de profesor de fizică în limba germană. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a confirmat că președintele și-a depus cererea de pensionare pe motiv de limită de vârstă, lăsând astfel postul vacant pentru un nou ocupant.

Ora de Sibiu a obținut confirmarea oficială a faptului că Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, lăsând astfel loc liber, cel mai probabil, pentru postul ocupat anterior de Klaus Iohannis. Acesta și-a depus cererea de pensionare din considerente legate de limita de vârstă, făcându-i loc tinerilor cadre didactice.

Confirmarea pensionării de către Administrația Prezidențială

Postul vacant poate fi acum ocupat pentru o perioadă de 4 ani de către un candidat cu definitivat, care trebuie să demonstreze competențele necesare obținerii unei medii de cel puțin 7 la examenul de Titularizare. Directorul colegiului nu a oferit detalii suplimentare legate de decizia președintelui.

Administrația Prezidențială a confirmat oficial faptul că Klaus Iohannis a demarat procedurile de pensionare conform legislației în vigoare. Lista locurilor disponibile pentru ocupare prin titularizare în județul Sibiu a fost făcută publică în data de 29 aprilie, 2024, lăsând deschisă posibilitatea pentru cadrele didactice să aplice pentru posturile disponibile.

Unul dintre posturile vacante este cel de cadru didactic pentru disciplina Fizică la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu ore predate în limba germană și un program de 18 ore, reprezentând o poziție de muncă full-time pentru viitorul candidat selecționat.

În urma contactării Monikăi Hay, directorul Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, aceasta a confirmat că în fiecare an sunt scoase la concurs mai multe posturi, inclusiv pentru disciplina de Fizică. Monika Hay a subliniat faptul că procesul de selectare a personalului didactic este unul transparent și deschis pentru toți cei interesați să facă parte din echipa educațională a colegiului.

TAGS:

Klaus Iohannis, școală, educație, pensionare, Sibiu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments