Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateKlaus Iohannis participă la ceremonia omagială pentru Jacques Delors și la reuniunea...

Klaus Iohannis participă la ceremonia omagială pentru Jacques Delors și la reuniunea Consiliului European

Klaus Iohannis participă la ceremonia omagială pentru Jacques Delors și la reuniunea Consiliului European

Astăzi, președintele Klaus Iohannis este prezent la ceremonia omagială organizată de Comisia Europeană în memoria lui Jacques Delors, fostul președinte al Comisiei Europene în perioada 1985-1995. Jacques Delors, care s-a născut pe 20 iulie 1925 și a trecut la cele veșnice pe 27 decembrie 2023, a jucat un rol deosebit de important în construirea și consolidarea Uniunii Europene. Ceremonia omagială reprezintă o ocazie de a aduce un omagiu acestui distins lider european și de a sublinia contribuția sa la dezvoltarea proiectului european.

Pe de altă parte, mâine, Klaus Iohannis va participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European. Principala temă de discuție a acestei reuniuni este obținerea unui acord la nivelul Uniunii Europene privind principalele elemente ale pachetului de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Revizuirea acestui cadru financiar reprezintă un pas important în asigurarea unei baze solide pentru dezvoltarea și susținerea politicilor și programelor Uniunii Europene în următorii ani.

Una dintre deciziile importante care vor fi luate în cadrul acestei reuniuni este cea referitoare la sprijinul acordat Ucrainei. Importanța sprijinului pentru Ucraina este vitală, atât în ceea ce privește dimensiunea politică, economică, cât și cea militară. Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare echilibrată și constructivă care să permită obținerea unui consens în ceea ce privește revizuirea Cadrului Financiar Multianual. Este important ca toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să ajungă la un acord, astfel încât să se poată adopta rapid legislația europeană privind sprijinul pentru Ucraina.

Administrația Prezidențială a subliniat că Klaus Iohannis va face tot posibilul pentru ca Ucraina să rămână o prioritate de vârf pe agenda Uniunii Europene. Este esențial ca sprijinul pentru această țară să continue și să fie previzibil, atât din punct de vedere financiar, cât și militar. Stabilitatea și securitatea în regiunea Europei de Est sunt o preocupare majoră pentru Uniunea Europeană, iar sprijinul pentru Ucraina joacă un rol crucial în acest sens.

În concluzie, Klaus Iohannis are o prezență activă în cadrul evenimentelor europene importante. Participarea sa la ceremonia omagială pentru Jacques Delors și la reuniunea extraordinară a Consiliului European demonstrează angajamentul României față de valorile europene și dorința de a fi un partener solid în cadrul Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, accesați aici.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments