Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateKeir Starmer, Noul Premier al Marii Britanii Renunță la Expulzarea Migranților Ilegali...

Keir Starmer, Noul Premier al Marii Britanii Renunță la Expulzarea Migranților Ilegali către Rwanda

Keir Starmer, Noul Premier al Marii Britanii Renunță la Expulzarea Migranților Ilegali către Rwanda

În urma demisiei lui Rishi Sunak și a preluării mandatului de premier al Marii Britanii, Keir Starmer a făcut o declarație la 6 iulie, anunțând că renunță la proiectul anterior al guvernului de a expulza migranţii ilegali către Rwanda. Decizia a fost luată după eșecul Conservatorilor la alegeri și vine cu promisiunea unei noi abordări în ceea ce privește politica de migrație, conform unor surse citate de AFP și Agerpres.

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, a argumentat că proiectul de expulzare către Rwanda era deja condamnat înainte de a fi implementat, neavând un efect eficient asupra fenomenului migrației ilegale. El a subliniat că nu intenționează să continue cu măsuri care nu sunt sustenabile pe termen lung sau care nu contribuie semnificativ la soluționarea problemelor reale legate de migrație.

Planul fostului guvern condus de Rishi Sunak prevedea începerea expulzării migranților ilegali către Rwanda începând cu data de 24 iulie, indiferent de țara de origine a acestora. Această politică a fost considerată un pilon important în strategia de combatere și descurajare a migrației ilegale, dar a întâmpinat numeroase obstacole legislative și de implementare practică.

Curtea Supremă de Justiție din Londra a invalidat anul trecut acordul privind expulzarea migranților către Rwanda, susținând că există riscul ca aceștia să fie trimiși înapoi în țările lor de origine, pătându-li-se astfel securitatea și integritatea personală. Ca răspuns la aceste decizii judecătorești, guvernul condus de Sunak a trebuit să revizuiască tratatul cu Rwanda și să renunțe la o serie de prevederi neconforme cu standardele internaționale.

Partidul Laburist, aflat acum la conducerea guvernului britanic, a promis că va anula complet acordul privind expulzarea migranților către Rwanda, adoptând o atitudine mai umanitară și solidară față de problemele migratorii. Această schimbare de politică reflectă orientarea noului Executiv către soluții mai echitabile și responsabile în domeniul migrației ilegale.

TAGS: Keir Starmer, Rishi Sunak, Marea Britanie, migranți, politica, alegeri

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General