Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateJuristul Tiberiu Negrei aduce vești bune pentru angajații Primăriei Municipiului Lugoj

Juristul Tiberiu Negrei aduce vești bune pentru angajații Primăriei Municipiului Lugoj

Juristul Tiberiu Negrei aduce vești bune pentru angajații Primăriei Municipiului Lugoj

Tiberiu Negrei este liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și prim-vicepreședinte al FNSA – Federația Națională a Sindicatelor din Administrație.

Având în grijă reprezentarea a celor 106 angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, Negrei a câștigat mai mult de zece procese împotriva conducerii administrative a orașului în ultimii doi ani.

Într-un nou capitol, sindicatele și administrația s-au înțeles în urma consultărilor prealabile de la Lugoj din data de 21 iunie, fapt ce a fost reflectat în hotărârile de consiliu cu privire la organigramă și grila de salarizare a angajaților, inclusiv coeficienții aferenți.

O veste îmbucurătoare adusă de Negrei este că niciun angajat al Primăriei Lugoj nu va fi disponibilizat, fiind vizate doar posturile vacante conform legii, fără a afecta pozițiile ocupate.

Legea 296 din 27 octombrie 2023 reglementează măsuri de austeritate, inclusiv reduceri de personal, menite să asigure sustenabilitatea economică pe termen lung a României, cu impact direct asupra structurilor administrației publice locale.

În urma dialogului și dezbaterilor, cele două hotărâri au fost adoptate în plenul Consiliului local. Este remarcabil că s-au protejat posturile ocupate, spre deosebire de situația din Timișoara, unde posturile ocupate au fost desființate, generând nemulțumiri. La Lugoj, organigrama a fost aprobată fără a aduce prejudicii angajaților noștri,”, a subliniat Tiberiu Negrei.

În ceea ce privește aspectul salarial, Negrei s-a mulțumit de renunțarea în plen la propunerea lui Bogdan Ștefan Blidariu, fost primar interimar, de a plafona coeficienții de ierarhizare la 3.300 lei, salariul minim brut anterior lunii iunie a.c.

Din 1 iulie, salariul minim brut a urcat la 3.700 lei, iar această creștere va fi implementată, asigurând majorări conform legislației, cu limita maximă fiind salariul viceprimarului.

TAGS: Juristul, Tiberiu Negrei, Primăria Municipiului Lugoj, Sindicatul Liber al Salariaților, FNSA, Administrație
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General