Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportJudecătoarea din Suceava, anchetată pentru corupție și trafic de droguri

Judecătoarea din Suceava, anchetată pentru corupție și trafic de droguri

Judecătoarea din Suceava, anchetată pentru corupție și trafic de droguri

O judecătoare de la Tribunalul Suceava, numită Ana Maria Chirilă, se află în centrul unei anchete desfășurate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta este suspectată de săvârșirea mai multor infracțiuni grave, printre care luare de mită și trafic de droguri.

O serie de infracțiuni comise de judecătoarea din Suceava

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în judecată pentru mai multe fapte de încredere. Una dintre acuzațiile care i s-au adus vizează folosirea de informații confidențiale, care ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la acestea. Mai mult, ea ar fi favorizat un acuzat într-unul dintre dosarele sale.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 11-14 noiembrie 2022, judecătoarea Ana Maria Chirilă ar fi avut acces la informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar aflat în atenția DIICOT-ului. Aceste informații priveau perchezițiile domiciliare, numărul mandatelor de percheziție și persoanele vizate de aceste măsuri. Aceste date ar fi fost transmise ulterior acuzatului.

Judecătoarea implicată în mită și trafic de droguri

Pe lângă acuzele de folosirea de informații confidențiale, judecătoarea Ana Maria Chirilă este și suspectată de luare de mită. Potrivit procurorilor, în perioada 2021-2023, aceasta ar fi primit bijuterii, vacanțe plătite, servicii de pază și protecție de la două persoane, în schimbul exercitării influenței asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava, în vederea obținerii unei soluții favorabile pentru un acuzat trimis în judecată.

În plus, judecătoarea de la Tribunalul Suceava este și acuzată de deținere de droguri pentru consum propriu. Ancheta a dezvăluit că aceasta ar fi pus la dispoziție o locuință în vederea consumului de droguri.

Alte persoane implicate în dosar

Procurorii nu s-au oprit doar asupra judecătoarei Ana Maria Chirilă, ci au trimis în judecată și alte două persoane. Acestea sunt acuzate de dare de mită și trafic de influență. Unul dintre aceștia era consumator de droguri și folosea locuința judecătoarei pentru consumul de substanțe interzise.

Pe moment, dosarul se află în atenția Curții de Apel Suceava pentru soluționare.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, accesați aici.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments