Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateJoe Biden a aflat abia acum că secretarul apărării, Lloyd Austin, a...

Joe Biden a aflat abia acum că secretarul apărării, Lloyd Austin, a avut cancer de prostată

Joe Biden a aflat abia acum că secretarul apărării, Lloyd Austin, a avut cancer de prostată

Președintele american Joe Biden nu a știut până marți, 9 ianuarie, că Lloyd Austin a avut cancer de prostată, potrivit anunțului făcut de Casa Albă. Informația a venit în urma dezvăluirii publice a bolii șefului Pentagonului, care a suferit și o infecție tratată în secret. Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat pe 1 ianuarie la Spitalul Militar Walter Reed pentru o infecție a tractului urinar, după o operație suferită în luna decembrie pentru tratarea cancerului de prostată.

Anunțul despre starea de sănătate a secretarului apărării a fost făcut marți de către Pentagon, care a publicat declarațiile medicilor care l-au tratat pe Austin. Casa Albă a fost informată însă abia după 4 zile de la internare, fără a cunoaște cauza acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că președintele Joe Biden nu a fost informat înainte de ziua precedentă că secretarul Austin se afla în spital și că principala cauză a spitalizării sale era cancerul de prostată. Austin și Biden au avut o convorbire sâmbătă, însă nu este clar de ce acesta din urmă nu a aflat despre boala secretarului apărării până marți.

Declarațiile lui Kirby au fost făcute în contextul în care s-a lansat o anchetă oficială în Congres, dat fiind faptul că republicanii consideră acest incident de comunicare drept o dovadă a neglijenței în serviciul lui Austin. Acesta este un general în retragere cu patru stele, care a condus forțele americane din Irak și este primul secretar al apărării de culoare din America.

Mike Rogers, reprezentantul republican care conduce Comisia pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanților, a scris o scrisoare lui Austin, în care exprimă nemulțumirea sa cu privire la faptul că Casa Albă și chiar adjunctul său nu au înțeles natura stării sale de sănătate. Rogers consideră această situație inacceptabilă, mai ales în contextul războaielor din Ucraina și Israel.

Fii la curent cu știrile de ultimă oră! Accesează aici pentru a afla mai multe despre situația delicate ale liderilor politici și despre evenimentele importante din Statele Unite.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments