Monday, June 24, 2024
HomeSportJeonbuk, echipa lui Dan Petrescu, învinsă în Liga Campionilor Asiei

Jeonbuk, echipa lui Dan Petrescu, învinsă în Liga Campionilor Asiei

Jeonbuk, echipa lui Dan Petrescu, învinsă în Liga Campionilor Asiei

Tehnicianul român, Dan Petrescu, a obținut un post pe banca tehnică a echipei Jeonbuk din luna vară, după ce a părăsit formația CFR Cluj. Cu toate că a reușit să se califice în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, echipa antrenată de Petrescu a terminat sezonul pe locul 4 în Coreea de Sud.

Decizii controversate în meciul cu Pohang Steelers

În fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor Asiei, Jeonbuk a întâlnit echipa sud-coreeană Pohang Steelers. În prima manșă a meciului, echipa lui Dan Petrescu a fost dezavantajată de sistemul VAR.

Momentul crucial a avut loc în minutul 24 al partidei disputate pe Jeonju World Cup Stadium. Arbitrul australian Shaun Evans a acordat inițial un penalty pentru Jeonbuk, după un fault comis asupra brazilianului Orobo în careu. Totuși, după consultarea VAR, decizia a fost revocată și australianul a retras lovitura de la 11 metri.

Ambii antrenori și jucători au protestat vehement împotriva acestei decizii, însă arbitrul a rămas ferm în poziție și a dat continuare jocului fără a acorda penalty echipei pregătite de Dan Petrescu.

Jeonbuk a obținut un avantaj semnificativ în manșa tur

Echipa Jeonbuk a deschis scorul în minutul 17 prin golul brazilianului Hernandes. Fotbalistul a reușit să șuteze imparabil sub transversală de la 10 metri, după o centrare din partea stângă și o eroare defensivă a echipei adverse.

În minutul 64, echipa lui Dan Petrescu și-a mărit avantajul în urma unui contraatac rapid. Kim Tae-Hwan a centrat din partea dreaptă, iar Ahn Hyun-Beom a reluat cu capul în plasă de la 6 metri.

Dacă scorul se va menține până la final, Jeonbuk, care în sezonul precedent a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor Asiei, va fi foarte aproape de calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Meciul retur, în căutarea calificării în sferturile de finală

Meciul retur dintre Jeonbuk și Pohang Steelers va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 12:00. În cazul în care echipa lui Dan Petrescu se va califica, aceasta va întâlni în sferturile de finală învingătoarea dintre Ulsan, echipa sud-coreeană, și Ventforet Kofu, formația japoneză.

TAGS: Tehnicianul român, Jeonbuk, Dan Petrescu, Liga Campionilor Asiei, CFR Cluj, coreea de sud, Pohang Steelers, brazilianul Hernandes, Kim Tae-Hwan, Ahn Hyun-Beom, Liga Campionilor Asiei, Dan Petrescu, sud-coreeană Ulsan, Ventforet Kofu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General