Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportItalianca Katia, umilită în închisoare: Cosmeticele pe care le-a cerut nu se...

Italianca Katia, umilită în închisoare: Cosmeticele pe care le-a cerut nu se găseau la magazinul penitenciarului

Italianca Katia, umilită în închisoare: Cosmeticele pe care le-a cerut nu se găseau la magazinul penitenciarului

Katia Sanginesi și Gheorghe Călin Apostol au fost plasați în arest la domiciliu în cazul jafurilor din 2022, în care două bancomate au fost aruncate în aer în județul Constanța. Această măsură a fost luată după ce cei doi au petrecut un an și două luni în arest preventiv.

Procesul împotriva lor include acuzații de distrugere, furt calificat și nerespectarea regimului materialelor explozive. Cei doi inculpați și-au recunoscut faptele și au optat pentru procedura simplificată.

La sfârșitul anului trecut, italianca Katia Sanginesi, despre care presa italiană a relatat că ar face parte din temuta grupare mafiota ‘Ndrangheta, a înregistrat o plângere la Judecătoria Medgidia împotriva judecătorului delegat cu supravegherea, fiind nemulțumită de condițiile din penitenciarul Poarta Albă.

Motivul nemulțumirii Katiei a fost că nu a găsit produse cosmetice la magazinul din închisoare, având în vedere că penitenciarul este destinat exclusiv bărbaților.

Din documentele dosarului consultate de sursa FANATIK, reiese că Katia a solicitat vopsea de păr, cremă hidratantă de piele și machiaj, iar angajații magazinului i-au răspuns că nu pot aduce aceste produse deoarece instituția este un penitenciar pentru bărbați.

Femeii îi lipsea o colegă traficantă de cocaină

Katia a cerut și să fie cazată în aceeași cameră cu o altă italiancă, Eleonora Citzia, care era reținută într-un alt dosar și era acuzată de trafic internațional de droguri de mare risc.

Eleonora a fost prinsă în mai 2023, atunci când un turist cazat la un hotel din Năvodari a reclamat că i-a fost livrat din greșeală un pachet care conținea droguri. Poliția a descoperit în interior ketamină, ecstasy și cocaină roz, droguri care erau destinate vânzării la festivalul Sunwaves. Citzia a fost prinsă în flagrant, iar în decembrie a fost condamnată la opt ani de închisoare împreună cu complicii săi italieni.

Fapturile Katiei nu se opresc aici, membra grupării ‘Ndrangheta s-a simțit umilită și de faptul că Ambasada Italiei refuză să-i elibereze actele de stare civilă.

Instanța a respins cererile Katiei Sanginesi

Judecătorii de la Mangalia au analizat solicitările făcute de Katia și au decis să respingă acțiunea ei.

Ei au argumentat că magazinul din penitenciar este administrat de o societate privată care nu poate fi obligată să comercializeze anumite produse, cu excepția celor interzise. Instanța a sugerat că Katia poate să-și procure produsele dorite în alte moduri legale.

În ceea ce privește cererea de a fi cazată cu o altă deținută, judecătorii au respins și această solicitare, explicând că administrația penitenciarului este responsabilă pentru repartizarea deținuților în camere și nu există un drept de alegere în acest sens.

În ceea ce privește adresa către Ambasada Italiei, instanța a considerat că informațiile cerute pot fi obținute de la asistentul social.

Italia este una dintre țările care refuză des extrădarea condamnaților din România, argumentând că aceștia nu beneficiază de condiții umane în penitenciare. Un exemplu în acest sens este cazul lui Ionel Arsene, fost președinte al CJ Neamț, în care judecătorii italieni au cerut condiții excepționale de detenție pentru a permite extrădarea.

Italianca, specializată în distrugerea bancomatelor

Katia Sanginesi și Gheorghe Călin Apostol așteaptă sentința finală, care va fi pronunțată la Tribunalul Constanța, la finalul lunii februarie. Cei doi au cerut schimbarea încadrării juridice, susținând că substanțele folosite în jafuri nu erau pirotehnice, ci proveneau de la artificii achiziționate din comerț. În caz de condamnare, Katia va fi transferată într-un penitenciar de femei.

Italianca și concubinul său român sunt acuzați că au aruncat în aer două bancomate în noiembrie 2022, unul în Castelu și cel de-al doilea în Pavilionul Expozițional Constanța.

Potrivit publicației Foggia Today, Katia ar fi făcut parte dintr-o grupare specializată în astfel de jafuri și ar mai fi comis șase atacuri la bancomatele din Avellino, Benevento și Roma între 2020 și 2021.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments