Friday, June 21, 2024
HomeSportIstvan Kovacs, lecții de arbitraj pentru „tricolori” înainte de Euro 2024: „E...

Istvan Kovacs, lecții de arbitraj pentru „tricolori” înainte de Euro 2024: „E cea mai mare modificare. Nu s-a mai făcut în istoria fotbalului”

Istvan Kovacs și naționala de fotbal a României s-au „calificat” împreună la Euro 2024. Înainte de plecarea în Germania, „centralul” din Carei a venit în fața „tricolorilor” și le-a prezentat schimbările major din regulament de care trebuie să țină cont.

Istvan Kovacs, în cantonamentul echipei naționale. Le-a prezentat „tricolorilor” schimbările din arbitraj înainte de Euro 2024

Duminică, 9 iunie, Istvan Kovacs a fost prezent în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia și le-a explicat „tricolorilor” și staff-ului tehnic ultimele schimbări din Legile Jocului și ultimele instrucțiuni legate de arbitraj la nivel internațional. „Centralul” din Carei, care a arbitrat finala Europa League, Atalanta – Bayer Leverkusen 3-0, va oficia meciuri și la Euro 2024.

Kovacs le-a prezentat fotbaliștilor lui Edi Iordănescu mai multe faze de joc, inclusiv din meciurile naționalei noastre, și a explicat cum sunt intrepretate astfel de faze de către arbitri.

S-a discutat despre situațiile în care se impune acordarea unui cartonaș galben în comparație cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situațiile în care mingea este jucată cu mâna, atât în apărare, cât și în atac.

„Doar Stanciu are voie!”

De asemenea, „tricolorii” au fost avertizați cu privire la eventuale proteste și simulări, pentru care nu va exista toleranță la Campionatul European.

„Vă țin pumnii! O spun de pe acum. Mult succes! Mă bucur foarte mult că am putut să vin. Din 1 iulie este aplicabilă această lege. Această situație: fiind pe linia porții, mâna fiind într-o poziție naturală, se acordă penalty, dar nu se mai acordă cartonaș roșu și se acordă doar cartonaș galben. Dar când duci mâna spre minge rămâne cartonașul (n.r. – roșu).

Asta este însă cea mai mare modificare, care nu s-a mai făcut vreodată în istoria fotbalului. Se va pune pentru prima dată în practică la Campionatul European. Arbitrii vor fi deschiși la un dialog, dar doar cu căpitanul echipei. Și căpitanul poate să discute într-un mod civilizat. Nu vii gesticulând, nu vii vehement. Orice coechipier ignoră acest lucru vei fi sancționat cu cartonaș galben.

Credeți-mă că am participat la un curs trei zile și numai despre asta s-a discutat. Oricare dintre dumneavoastră va merge la arbitru va fi sancționat. În afară de el (n.r – Nicolae Stanciu). Într-un mod civilizat.

Stați calmi. Orice situație se va analiza. Sunt patru oameni în camera VAR. La sfârșitul zilei se va lua cea mai corectă decizie pe terenul de joc”, le-a transmis Istvan Kovacs „tricolorilor”, conform frf.ro.

Modificările din Legile Jocului prezentate de Istvan Kovacs

  1. Hențul pe linia porții va fi penalizat în continuare cu cartonaș roșu, pe lângă acordarea loviturii de pedeapsă, numai în cazul în care acțiunea de a juca mingea cu mâna este intenționată. În cazul unui henț involuntar, sancțiunea disciplinară va fi doar cartonașul galben.
  2. Arbitrii au primit instrucțiuni clare să accepte un dialog civilizat doar cu căpitanul echipelor. Orice alt jucător care va protesta, va gesticula și va solicita explicații oficialilor de joc va fi sancționat cu cartonaș galben. Arbitrii vor explica celor doi căpitani deciziile majore luate de aceștia pe teren sau cu ajutorul intervenției VAR.

Istvan Kovacs și echipa naționala a României nu vor fi singurii români prezenți la Euro 2024. Alături de „centralul” din Carei, în Germania merg și alți reprezentanți ai arbitrajului românesc. Asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene și arbitrul VAR Cătălin Popa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General