Monday, July 22, 2024
HomeExterneIsraelul trimite o delegație pentru negocieri privind eliberarea ostaticilor în Fâșia Gaza

Israelul trimite o delegație pentru negocieri privind eliberarea ostaticilor în Fâșia Gaza

Israelul trimite o delegație pentru negocieri privind eliberarea ostaticilor în Fâșia Gaza

Prim-ministrul țării a informat Casa Albă cu privire la decizia de a trimite o delegație pentru a continua negocierile referitoare la eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza. Comunicatul emis nu specifică locul unde vor avea loc discuțiile, dar subliniază determinarea Israelului de a pune capăt conflictului în condițiile în care își atinge obiectivele.

Miercuri, Hamas a anunțat că a prezentat noi “idei” mediatorilor pentru a soluționa războiul din Fâșia Gaza. Organizația teroristă a discutat aceste propuneri cu oficiali din Qatar și Egipt, fiind și în contact cu Turcia. Israelul a confirmat că analizează propunerile venite din partea Hamas și că va răspunde mediatorilor în cel mai scurt timp posibil.

Din cele 251 de persoane răpite în timpul atacului din 7 octombrie, 116 rămân încă în captivitate în Gaza, cu mențiunea că 42 dintre acestea nu mai sunt în viață conform informațiilor furnizate de armata israeliană. Președintele american Joe Biden a menționat la 31 mai o propunere de acord, pe care a descris-o ca fiind de inițiativă israeliană, care presupunea un armistițiu și eliberarea tuturor ostaticilor.

Președintele SUA Joe Biden a aplaudat demersul unei delegații israeliene de a iniția discuții pentru încetarea ostilităților în Gaza și pentru eliberarea ostaticilor după o convorbire telefonică cu premierul Benjamin Netanyahu. “Liderii au discutat despre răspunsul recent al Hamas și președintele a salutat decizia premierului de a permite negociatorilor să interacționeze cu mediatorii americani, qatari și egipteni pentru a încheia un acord”, a declarat Casa Albă.

TAGS: Israel, Fâșia Gaza, Hamas, Joe Biden
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General