Sunday, April 21, 2024
HomeSportIonuț Radu, aproape de a părăsi Bournemouth și de a se alătura...

Ionuț Radu, aproape de a părăsi Bournemouth și de a se alătura echipei Al-Shabab din Arabia Saudită

Ionuț Radu, aproape de a părăsi Bournemouth și de a se alătura echipei Al-Shabab din Arabia Saudită

Portarul român, Ionuț Radu, este în negocieri avansate cu echipa Al-Shabab din Arabia Saudită și este foarte aproape de a părăsi formația britanică Bournemouth după doar jumătate de sezon în Premier League. Potrivit informațiilor obținute de Ezs.ro, arabiștii au înaintat deja o ofertă scrisă pentru transferul portarului român.

Transfer profitabil pentru Ionuț Radu

Ionuț Radu se află în prezent sub împrumut de la echipa italiană Inter la Bournemouth și a avut un număr limitat de apariții în tricoul echipei engleze. Cu doar 5 meciuri jucate în acest sezon (2 în Premier League și 3 în Cupa Ligii Angliei), portarul român își poate găsi oportunități mai bune la Al-Shabab. Potrivit sursei citate, oferta venită din partea clubului saudit este tentantă, cu un salariu de 850.000 de euro pentru o perioadă de 5 luni.

Șansele ca transferul să se materializeze sunt foarte mari, având în vedere că Bournemouth și-a dat deja acordul de a-l ceda pe fotbalistul român. Antrenorul Andoni Iraola nu l-a inclus în planurile sale pe Ionuț Radu, iar mutarea în Arabia Saudită depinde acum doar de semnătura portarului.

Riscul neconvocării la EURO 2024

În ciuda faptului că Ionuț Radu este considerat un portar valoros, situația sa în acest sezon nu este una prea favorabilă pentru șansele sale de a fi convocat la EURO 2024. Cu doar 5 meciuri jucate în sezonul curent și o scădere progresivă a implicării sale în națională, există riscul ca portarul român să nu facă parte din planurile selecționerului Edi Iordănescu pentru turneul final din vară.

În ultimele meciuri din campania de calificare, Ionuț Radu a fost exclus de pe foaia de joc din cauza accidentărilor și a stat pe bancă, în timp ce alți portari, precum Horatiu Moldovan de la Atletico Madrid, au prins titularizarea. De aceea, mutarea la Al-Shabab poate reprezenta o oportunitate pentru Ionuț Radu de a-și relansa cariera și a-și crește șansele de a fi convocat la viitoarele competiții internaționale.

Previzibilul transfer

Potrivit informațiilor recente, conducerea echipei Al-Shabab a făcut tot posibilul pentru a-i convinge pe Ionuț Radu să semneze contractul cu clubul. Acesta este deja pe masa portarului, iar singurul lucru care mai rămâne este ca acesta să își pună semnătura pe el. Al-Shabab are nevoie disperată de un portar titular după accidentarea lui Seung-Gyu Kim, iar Ionuț Radu pare a fi alegerea perfectă.

Echipa saudită se va confrunta cu Damac în primul meci oficial al anului, programat pe 16 februarie. Dacă va semna cu Al-Shabab, Ionuț Radu ar putea debuta chiar împotriva compatrioților săi, Cosmin Contra și Nicolae Stanciu.

  • Dată la care expiră contractul lui Ionuț Radu cu Inter: 30 iunie 2025
  • Bournemouth are opțiunea unui transfer definitiv al lui Ionuț Radu

Concluzie

Încheind, transferul lui Ionuț Radu la echipa Al-Shabab din Arabia Saudită este aproape de a deveni o realitate. Portarul român, care se află în prezent sub împrumut la Bournemouth, va avea ocazia de a se alătura unei echipe cu ambiții mari și de a-și crește șansele de a fi convocat la competițiile internaționale. Cu oferta de salariu tentantă și cu sprijinul echipei Bournemouth, transferul pare să fie iminent.

TAGS: Ionuț Radu, Bournemouth, Al-Shabab, Premier League, transfer, portar, Arabia Saudită, EURO 2024, Edi Iordănescu, naționala României, Inter, Serie A, Seung-Gyu Kim, Damac, Cosmin Contra, Nicolae Stanciu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments