Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateIon Ceban, primarul Chișinăului, acuză resursele limitate ca fiind cauza blocajului orașului...

Ion Ceban, primarul Chișinăului, acuză resursele limitate ca fiind cauza blocajului orașului în urma ninsorilor

Ion Ceban, primarul Chișinăului, acuză resursele limitate ca fiind cauza blocajului orașului în urma ninsorilor

În urma ninsorilor abundente care au lovit Chișinăul, primarul Ion Ceban a fost criticat pentru gestionarea greoaie a situației. Cu toate acestea, primarul a dat asigurări că orașul se confruntă cu resurse limitate care au făcut intervenția mai dificilă. Ion Ceban, în calitate de președinte al partidului „Mișcarea Alternativa Națională”, a susținut că nu se poate baza pe poliție sau armată pentru deszăpezire.

Edilul a declarat că situația din Chișinău este diferită față de cea de la nivel național, iar orașul nu dispune de resursele necesare pentru a face față întregii situații de urgență. „Noi nu avem armată, nu avem poliție. Avem muncitori care sunt în ture obișnuite, nu doar atunci când avem situații de criză”, a explicat Ion Ceban într-un interviu pentru săptămânalul „Ziarul de Gardă” din Republica Moldova.

Mai mult decât atât, primarul a catalogat criticii săi drept „prostălani” și a făcut referire la foștii primari și experții care își exprimă opinia din confortul propriilor case, fără a se implica activ în gestionarea crizei de deszăpezire. Aceste afirmații au ridicat nemulțumiri în rândul populației care consideră că autoritățile locale trebuie să-și asume responsabilitatea și să găsească soluții într-un mod mai eficient.

O altă acuzație a primarului Ion Ceban s-a îndreptat către susținătorii partidului președintei Maia Sandu, pe care i-a numit „țipălăi”. Primarul a cerut sprijinul acestora în activitățile de deszăpezire, sugerând că lopată este singurul instrument necesar pentru a face față situației. Acest apel la implicare a stârnit controverse în mediul public, iar reprezentanții opoziției au criticat modul în care primarul gestionează criza.

În ciuda declarațiilor primarului, Poliția din Republica Moldova a postat pe rețelele sociale clipuri video în care polițiștii apar ajutând șoferii blocați în zăpadă. Aceste imagini au contrazis afirmațiile lui Ion Ceban și au subliniat eforturile autorităților pentru a face față situației dificile.

Blocarea orașului Chișinău a avut un impact major asupra vieții cotidiene a locuitorilor. Circulația transportului public a fost oprită, iar școlile și grădinițele au fost închise timp de două zile. Activitatea instituțiilor publice a fost restrânsă, cu excepția celor implicate în deszăpezire, sănătate și situațiile de urgență.

În aceeași perioadă, Republica Moldova a fost afectată de aceeași vreme rea cu viscol și zăpadă care a provocat haos în traficul rutier și feroviar în estul României. Drumurile au fost blocate, trenurile au înregistrat întârzieri semnificative, iar școlile din mai multe județe au fost închise. Situația meteorologică dificilă a pus la încercare rezistența autorităților și a generat nemulțumiri în rândul populației.

Pentru mai multe informații, puteți accesa articolele legate de Ion Ceban pe site-ul nostru.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments