Monday, July 22, 2024
HomeActualitateInvestiții Majore pentru UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Investiții Majore pentru UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Investiții Majore pentru UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a marcat un moment deosebit sâmbătă, 6 iulie, prin semnarea a două contracte esențiale de finanțare. Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul prestigioasei instituții, a fost prezent la evenimentul de la Cluj-Napoca, unde a avut loc semnarea, alături de ministrul Educației, Ligia Deca.

Astfel, cele două contracte semnate au un impact financiar semnificativ. Primul vizează investiția de 9.3 milioane de euro pentru construcția noii Biblioteci Centrale Universitare, o facilitate care va aduce beneficii semnificative mediului academic. Cel de-al doilea contract se referă la suma de 2.25 milioane de euro alocată pentru reabilitarea Centrului StudX, adică clădirea fostei Poște de pe str. Mărășești, un proiect ce va revitaliza această parte importantă a campusului universitar.

Rectorul UMFST, Leonard Azamfirei, a subliniat importanța acestor investiții și a confirmat faptul că finanțarea provine din Componenta C15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Cu nerăbdare și dedicare, universitatea se angajează să utilizeze resursele financiare primite în mod eficient pentru a moderniza și îmbunătăți infrastructura academică. Eforturile comune și colaborarea strânsă între UMFST și autoritățile de resort demonstrează un angajament puternic pentru dezvoltarea continuă a domeniului educațional.

Este un pas semnificativ către consolidarea poziției Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș ca un pol de excelență academică și cercetare. Proiectele majore de infrastructură vor contribui la creșterea calității educației și a mediului academic, oferind studenților și cercetătorilor condiții moderne și adecvate pentru desfășurarea activităților academice și de cercetare.

Sursă: UMFST

Tags: UMFST, George Emil Palade, Târgu Mureș, investiții, educație, infrastructură, dezvoltare, finanțare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General