Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateInterviu de Decis pentru Joe Biden cu ABC News

Interviu de Decis pentru Joe Biden cu ABC News

Interviu de Decis pentru Joe Biden cu ABC News

Președintele american Joe Biden va fi intervievat vineri de jurnalistul și prezentatorul postului ABC News George Stephanopoulos, în timpul unei deplasări de campanie în Wisconsin. Despre discuția, care nu va fi transmisă în direct, se crede că ar putea determina viitorul parcurs politic al democratului, după prestația slabă de săptămâna trecută, din confruntarea cu adversarul său, Donald Trump, relatează AFP, citată de News.ro.

Cunoscuți jurnaliști subliniază că importanța felului în care se va prezenta președintele în cadrul interviului este crucială pentru viitorul său politic. „Dacă reușește, nu înseamnă că va fi salvat, dar dacă eșuează, candidatura sa pentru un al doilea mandat va atârna de un fir de ață”, exprimă analiștii de la AFP.

Ultimele apariții ale lui Joe Biden din confruntarea din 27 iunie cu Donald Trump au fost caracterizate drept „dezastruoase”, actualul președinte american fiind răgușit, părând confuz și manifestând momente de blocaj.

În urma acestei confruntări deficitare, Biden a ales să se retragă din lumina publică, iar interviul planificat pentru vineri este considerat un moment critic în acest context, cu toate că va fi înregistrat.

Inițial, ABC News a anunțat că va difuza parțial interviul vineri, urmând ca restul să fie transmis sâmbătă și integral duminică. Însă, postul de televiziune american a decis să ofere interviul în întregime vineri seara, ora locală 20.00 (sâmbătă, ora 3.00, ora României).

Jurnalistul George Stephanopoulos, care va conduce interviul cu Biden, a colaborat cu fostul președinte democrat Bill Clinton, fiind unul dintre consilierii de încredere în timpul primului său mandat la Casa Albă.

În spectrul democraților au apărut îngrijorări privind capacitatea lui Joe Biden de a aborda competitiv cursa prezidențială și un al doilea mandat posibil, generând discuții despre potențiala remaniere a candidatului.

Pentru a tempera aceste aprehensiuni, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a sugerat că Biden ar trebui să susțină unul sau chiar două interviuri de prestigiu, în timp ce alți susținători ai președintelui au propus organizarea unei conferințe de presă.

Joe Biden a anunțat că va susține o conferință de presă în săptămâna următoare, coincizând cu programarea summitului NATO, dar nu au fost divulgate încă detalii despre aceasta.

Foto: Profimedia

TAGS: Joe Biden, ABC News, interviu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General