Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateIntervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei...

Intervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei viituri

Intervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei viituri

Operațiune de salvare dramatică în județul Suceava, unde șase persoane, printre care doi copii, au fost salvate cu succes din calea unei viituri care a provocat pagube considerabile. Evenimentul a avut loc în zona Cârlibaba, iar echipele de intervenție au acționat prompt pentru a gestiona situația de urgență.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei și lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cârlibaba au intervenit în forță pentru a evacua apa din gospodăriile afectate de inundații, ca urmare a ploilor torențiale care au blocat DN 18. Imaginile de la fața locului reflectă amploarea problemei și eforturile depuse pentru a salva vieți și bunuri materiale.

cirlibaba 2 Intervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei viituri

Într-o acțiune de excepție, pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au reușit să salveze șase persoane, inclusiv copii, și trei animale aflate în pericol din calea viiturii, aducându-le în siguranță în altă locație. Eforturile lor au fost dublate de condițiile dificile generate de ploile torențiale și blocajele din zonă, fapt ce amplifică măreția intervenției desfășurate.

cirlibaba 3 Intervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei viituri

Pe lângă persoanele salvate, echipele de intervenție au identificat zece gospodării afectate de inundații, cu construcții anexe deteriorate și o serie de pagube materiale semnificative în zonele Tătarca și Țibău din comuna Cârlibaba. Imaginile aeriene surprinse deasupra zonei oferă o perspectivă asupra impactului dezastruos al fenomenelor meteorologice extreme.

cirlibaba 5 Intervenție reușită în Suceava: Șase persoane, inclusiv copii, salvate din calea unei viituri

Operațiuni de salvare și în Harghita și Mureș

Situația de urgență nu a fost specifică doar județului Suceava, ci și în Harghita și Mureș, unde pompierii au acționat neîncetat pentru a evacua apa din curți și subsoluri inundate în Toplița, după ploile torențiale care au afectat regiunea. Municipiul a fost sub cod roșu, iar intervențiile au fost coordonate eficient pentru gestionarea crizei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita a raportat că pompierii militari și civilii au intervenit rapid la solicitările primite pentru evacuarea apei din curți și beciuri inundate. O echipă complexă de intervenție a fost mobilizată pentru a limita pagubele și a asigura siguranța localnicilor afectați de inundații.

Colaborarea interinstituțională a fost critică, iar forțele de intervenție s-au extins și în județul Mureș, unde echipele de la Detașamentele de Pompieri Târgu Mureș și Reghin au contribuit la gestionarea situației de urgență, punând în aplicare strategii eficiente de evacuare a apei și de limitare a impactului inundațiilor.

Spre dimineață, nivelul apei a început să scadă în zonele afectate, iar situația a început să revină la normal treptat, însă echipajele de salvare și intervenție au rămas vigilente pentru a face față oricăror situații neprevăzute care ar putea interveni în continuare.

FOTO: Obiectiv de Suceava

TAGS: Suceava, inundații, salvare, pompieri, situații de urgență

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General