Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateInsule Ecologice: Revoluția În Colectarea Deșeurilor din Târgu Jiu

Insule Ecologice: Revoluția În Colectarea Deșeurilor din Târgu Jiu

Insule Ecologice: Revoluția În Colectarea Deșeurilor din Târgu Jiu

Un proiect ambițios este pe cale să transforme municipiul Târgu Jiu, odată cu apariția mai multor insule ecologice. Acestea nu sunt simple pubele pentru depozitarea deșeurilor, ci soluții digitalizate ce vor revoluționa colectarea selectivă a gunoiului.

  • Primăria a investit aproape 1 milion de lei în crearea unor platforme inovatoare pentru proiectul “Insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor în Municipiul Târgu Jiu”. Obiectivul este să se implementeze 100 de astfel de insule în oraș.

Facilitățile vor fi amplasate în proximitatea punctelor actuale de colectare a gunoiului menajer din diverse cartiere, oferind cetățenilor acces la cartele speciale care vor monitoriza introducerea deșeurilor selective în containerele dedicate.

“Inovația și responsabilitatea sunt cuvintele-cheie ale acestui proiect. Ne dorim să educăm și să facilităm colectarea selectivă a deșeurilor, învederând astfel un mediu mai curat și un trai mai sănătos pentru comunitatea noastră.” – a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Un aspect crucial al acestui demers este implicarea societății Polaris, căreia edilul Marcel Romanescu i-a adresat un apel pentru a sprijini implementarea și monitorizarea eficientă a insulelor digitale.

Proiectul vizează nu doar aspectul ecologic, ci și creșterea procentului de deșeuri colectate selectiv prin tehnologia avansată implementată în aceste insule digitale.

Tags: Insule ecologice, Colectare Deșeuri

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General