Friday, May 24, 2024
HomeSportInspectorii ANSVSA au descoperit numeroase nereguli în sectorul alimentar - Amenzi și...

Inspectorii ANSVSA au descoperit numeroase nereguli în sectorul alimentar – Amenzi și confiscări de peste 2 milioane de lei

Inspectorii ANSVSA au descoperit numeroase nereguli în sectorul alimentar – Amenzi și confiscări de peste 2 milioane de lei

In ultima saptamana a lunii aprilie, inspectorii sanitari au efectuat verificari la peste 3.200 de locatii din sectorul alimentar, concentrat in zonele de recreere si localitatile turistice.

Constatarile inspectorilor sanitari

Dupa controale, s-au aplicat amenzi de peste 2,2 milioane de lei, conform datelor furnizate de ANSVSA. De asemenea, au fost confiscate si plasate sub sechestru peste 721 de kilograme de produse alimentare considerate periculoase pentru sanatatea consumatorilor.

“In perioada 23 – 30 aprilie 2024, ANSVSA a implementat masuri specifice inainte de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale si aplicarea masurilor necesare pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare.

Scopul actiunii a fost protejarea sanatatii consumatorilor, dat fiind numarul mare de turisti si cresterea fluxului de marfuri pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile turistice de interes. Actiunea la nivel national, desfasurata de ANSVSA, a inclus verificarea a 3.211 obiective autorizate sau inregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor.” se mentioneaza in comunicatul oficial.

Amenzi consistente aplicate de inspectori

Neregulile depistate au fost sanctionate cu 308 amenzi contraventionale, totalizand 2.261.800 de lei. Autoritatile au emis 7 ordonante de suspendare a activitatii si 7 ordonante de interzicere a activitatii, confiscand oficial o cantitate de 721 de kilograme de produse alimentare cu potential risc pentru sanatate.

Conform sursei oficiale, in timpul verificarilor, inspectorii ANSVSA au inspectat 997 de restaurante, 64 de pizzerii, 25 de cantine, 102 cofetarii-patiserii, 258 de laboratoare de cofetarie/patiserie, 128 de pensiuni turistice, 305 de hipermarketuri/supermarketuri, 850 de magazine alimentare, 231 de unitati mobile de vanzare a alimentelor, 227 de targuri-expozitii de produse alimentare si 24 de puncte gastronomice locale.

“Principalele neconformitati constatate au inclus: neprespectarea normelor sanitare veterinare in privinta depozitarii, mentinerii spatiilor si folosirea ustensilelor in stare igienica, ambalare inadecvata, etichetare necorespunzatoare, expunerea la vanzare a produselor fara eticheta, utilizarea de spatii neautorizate sau neinregistrate sanitar-veterinar si lipsa demonstrarii trasabilitatii alimentelor.” au mai specificat in comunicat. TAGS: inspectori sanitari, controale ANSVSA, nereguli alimentare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments