Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateInspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin, Amenzi Pentru Angajatorii cu Deficiențe în...

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin, Amenzi Pentru Angajatorii cu Deficiențe în Conformitate cu Legea Muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin, Amenzi Pentru Angajatorii cu Deficiențe în Conformitate cu Legea Muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Caraș-Severin a desfășurat o serie de controale riguroase în luna iunie, vizând activitatea angajatorilor din zonă. Au fost efectuate 182 de verificări, dintre care 124 în ceea ce privește relațiile de muncă și 58 în domeniul securității și sănătății în muncă. Ca rezultat al acestor acțiuni, au fost constatate 173 deficiențe, pentru care s-au impus 173 de măsuri de remediere. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate a fost de 130.500 de lei.

Conform declarațiilor autorităților, printre problemele semnalate se numără angajarea salariaților fără un contract scris de muncă sau fără înregistrarea corectă în sistemul REVISAL, precum și lipsa echipamentului de protecție sau a planului de securitate și sănătate la locul de muncă. De asemenea, în cadrul inspecțiilor s-au descoperit situații de muncă nedeclarată, cu cinci persoane identificate ca desfășurând activități fără forme legale.

„Patru dintre cei depistați lucrau fără contracte individuale de muncă încheiate în scris, iar unul dintre aceștia a fost angajat fără ca informațiile despre activitatea sa să fie raportate în REVISAL cu cel puțin o zi înainte de a începe lucrul. Cei trei angajatori responsabili pentru aceste situații desfășoară activitate în domeniul comerțului sau al întreținerii și reparației autovehiculelor”, a menționat conducerea ITM Caraș-Severin.

Reprezentanții inspectoratului au subliniat importanța respectării legislației muncii și a normelor de securitate de către angajatori, menționând că astfel de acțiuni vor continua pentru asigurarea unui mediu de muncă sigur și conform legii în județul Caraș-Severin.

Sancțiuni Pentru Angajatorii Care Încalcă Regulile Muncii

  • Inspectorii de muncă din Caraș-Severin au finalizat o serie de controale în luna iunie, identificând peste 170 de deficiențe la angajatori.
  • Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 130.500 de lei pentru neregulile constatate în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.
  • Principalii factori care au condus la impunerea de amenzi au fost angajarea fără forme legale, lipsa echipamentului de protecție și abaterile de la normele de securitate în muncă.

Autoritățile competente au subliniat că aceste acțiuni de control sunt menite să asigure respectarea drepturilor salariaților și să prevină situațiile de muncă nedeclarată sau în condiții nesigure. Impunerea sancțiunilor are ca scop atât corectarea deficiențelor identificate, cât și descurajarea practicilor ilegale în domeniul muncii.

Deficiențe Semnalate de Inspectorii de Muncă

  1. Încheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă și înregistrarea acestora în sistemul REVISAL au reprezentat principalele lacune identificate în timpul controlului efectuat de ITM Caraș-Severin.
  2. Transmiterea de informații eronate sau incomplete în registrul electronic al salariaților, nepurtarea echipamentului de protecție și neîntocmirea planurilor de securitate și sănătate s-au numărat printre abaterile constatate în cadrul verificărilor.
  3. De asemenea, angajarea persoanelor fără forme legale și fără respectarea normelor de securitate a fost un alt aspect asupra căruia s-au concentrat inspectorii.

ITM Caraș-Severin a subliniat că angajatorii trebuie să acorde o atenție sporită respectării prevederilor legale în domeniul muncii pentru evitarea sancțiunilor și pentru asigurarea unui mediu de muncă sigur și legal pentru toți salariații.

Măsuri Pentru Asigurarea Conformității Cu Regulile Muncii

  • Inspectoratul de Muncă a recomandat angajatorilor să întreprindă acțiuni imediate pentru corectarea deficiențelor semnalate și pentru asigurarea respectării normelor legale în ceea ce privește relațiile de muncă și securitatea în muncă.
  • Organizarea de sesiuni de informare și training pentru personalul angajat, precum și actualizarea constantă a procedurilor interne au fost recomandări oferite pe parcursul controalelor.
  • Colaborarea strânsă cu autoritățile competente și respectarea prevederilor legale au fost prezentate drept măsuri esențiale pentru prevenirea sancțiunilor și asigurarea unei activități în conformitate cu legea.

Reprezentanții ITM Caraș-Severin au subliniat necesitatea unei comunicări transparente și a unei cooperări eficiente între angajatori și instituțiile de control pentru garantarea respectării regulilor în domeniul muncii și pentru promovarea unui mediu de muncă sigur și sănătos pentru toți cei implicați.

TAGS:

Amenzi, ITM, Muncă, Angajatori, Contraventii

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General