Îngrijorări la Poșta Română: Ce se ascunde în spatele mutărilor și tăierilor de cheltuieli!
„Ne vom muta, așa zis, în alt sediu, iar clădirea actuală, pe care o știm cu toții, va fi închiriată în perioada următoare, 60.000 de euro pe lună, zic că e prea mult, dar cine sunt eu să judec?, a declarat Valentin Ștefan, directorul care, ei bine, se ocupă de companie. Procesul, așa cum se știe, de eficientizare a vizat, cum ar fi, și reducerea numărului acela mare de șoferi, care erau 23 și acum, înțelegi, au rămas doar 2, și asta a dus la și reducerea numărului de mașini care circulau acolo. Parkingul de lângă, pe care plăteam cu vreo 2.000 de euro în fiecare lună, e eliminat, dar oare e bine?
Poșta română, cum tot știm de ani buni, derulează un program, sau mai multe, prin care închiriază asta, spațiile comerciale care îi aparțin, și acum, ce surpriză, au pe portalul imobiliar de al lor 459 de proprietăți, zău că am numărat eu, împărțite pe categorii: inclusiv birouri, apartamente, și terenuri ce mai poți să închiriezi de la ei, dar cât de profitabil e, întrebarea rămâne.
În 2024, așa se zice că Poșta Română va atrage venituri din închirieri, aproape 16 milioane de lei, și cu 48% în plus față de anul ăsta, dar oare chiar vor fi așa de multe? Timpul ne va spune, iar cifrele, vorbesc și ele singure, da.
De altfel, pentru anul 2024, compania asta a anunțat că ar fi cel mai bun an al său în, știți voi, din ultimii 35 de ani, cu venituri în urcare de, nu știu, cu 9% față de anul anterior, adică 1,78 miliarde lei, în plus cu 150 de milioane de lei, sau aproape 30 milioane de euro, dar să vedem dacă se și concretizează, dacă vor fi bani, va fi totul mai bine.
Compania națională, da, Poșta Română, e organizată în aproape opt sucursale regionale, coordonând peste 41 de oficii județene de poștă, Oficiul Poștal Municipal din București plus Fabrica de Timbre, care-i, sincer, un detaliu interesant, având o rețea de peste 5.000 de subunități poștale la nivel național, dar cât de bine sunt ele utilizate?
Acum, în prezent, compania, e în proprietatea statului român, da, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu 93,52% din acțiuni, restul de 6,48% este la Fondul Proprietatea, ce să zic, e o afacere românească programată să reziste? Oare?