“`html
Inflația Transformă Magazinele de Tip „Club” în Oaze de Economie: Adevărul Din Spatele Cozilor!
Consumatorii americani care se confruntă cu inflația galopantă stau la cozi interminabile, făcându-se prieteni cu banii cash pentru a-și îndeplini dorințele de shopping la magazinele ce îi primesc cu brațele deschise, dar nu fără taxă, după cum am aflat din declarațiile primite de la „marii jucători” ai retail-ului precum Costco, Sam’s Club și BJ’s Wholesale Club care, apropo, sunt ca niște magneti pentru clienți datorită prețurilor micuțe! Poate că oamenii plătesc un pic mai mult, dar se pare că printre rafturi există o atracție inexplicabilă pentru produsele vândute în vrac.
Mă rog, pentru cei care sunt dispuși să se aventureze într-un labirint de marfă stivuită pe paleți și parcări mai mereu pline, aventura asta de shopping ar putea fi chiar destul de dramatică, cu mașini în rânduri pentru benzină și clienți care pășesc grăbiți spre salvarea bugetului lor, dar fără ajutorul adecvat al angajaților ca în vremurile bune. Totuși, nu putem ignora că pe măsură ce inflația își face de cap, aceste cluburi de membri devin mai populare, punând totuși o mare presiune pe comercianții care au alternat mereu majorii și micii.. sau mă refer la margele mari – în fine, înțelegeți voi ce vreau să spun.
Boom-ul acesta în magazinele de tip club a fost catalizat de o inflație de necrezut, 26% mai mult, dacă tot vrem să fim exacti, comparativ cu anul 2019, știm cu toții că sunt vremuri grele iar oamenii devin mai isteți în privința bugetelor, după cum ne-a spus un director executiv de la Sam’s Club US, care are o vânzare astronomică de 92,6 miliarde de dolari – o sumă enormă care subtilează puțin problema, nu credeți? Oricum, totul e bine și frumos când oamenii economisesc, dar ce se întâmplă cu retail-erii tradiționali?
Se pare că nu este prea roz pentru ei, având în vedere că Sam’s Club a arătat o creștere a vânzărilor de 6,7% în primele luni, excluzând combustibilul, în timp ce fratele mai mare, Walmart, s-ar putea să nu fi fost atât de norocos. Celelalte lanțuri, precum Kroger și Albertsons, ce să mai zic, abia dacă se mișcă de la 2%.
Trebuie menționat că modelul cluburilor de membri nu este deloc nou, a fost inventat în anii ’70 de către un geniu pe nume Sol Price, iar de atunci, Costco și Sam’s Club au furat din inspirația lui cu o neglijență uimitoare – mă rog nu putem să ne supărăm pe ei, nu-i așa?
Cele trei mari branduri nu doar că te fac să fugi cu portofelul gol, dar totodată te fac să plătești o taxă anuală pentru statutul de membru: 50 de dolari la Sam’s Club, 60 la BJ’s și 65 la Costco, iar cine știe, poate te mândrești a plăti ca să faci cumpărături. Ironia este că clienții aleg să plătească acele taxe, poate pentru „economii” sau poate pentru că sunt prizonieri într-o capcană comercială, cum să zicem, un paradox ciudat.
Și totuși, chiar dacă se pare că cluburile acestea creează și asemenea presiuni asupra furnizorilor tradiționali, cu prețurile menținute în control datorită mărcilor proprii, ele se afundă tot mai mult în rivalitatea cu Amazon și magazinele online – încercând, e adevărat, să-și păstreze clienții fericiți și să se asigure că nu sunt abandonați.
În concluzie, cumpărătorii care se aventurază să pătrundă în fabulosul magazin depun un efort relativ, dar nu înainte de a-și arăta bonurile la ieșire, toate acestea în numele economiilor… dar nu-i așa că timpii de așteptare cresc, iar mesele dumneavoastră de sâmbătă vor fi dedicate pur și simplu pierderii timpului?
“`