Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateIndivid cercetat pentru uzurpare de calități oficiale, fiindu-se dat drept polițist

Individ cercetat pentru uzurpare de calități oficiale, fiindu-se dat drept polițist

Individ cercetat pentru uzurpare de calități oficiale, fiindu-se dat drept polițist

Un bărbat din județul Caraș-Severin este sub cercetare penală, fiind acuzat de uzurpare de calități oficiale după ce s-a dat drept polițist. Incidentul a avut loc în timp ce acesta se afla în trafic și a manifestat un comportament agresiv. Potrivit IPJ Caraș-Severin, individul a prezentat o legitimație și o insignă false, achiziționate de pe internet, unui polițist aflat în timpul liber.

Sâmbătă, un polițist din Reșița se afla la volanul mașinii sale personale, împreună cu familia, când a observat că un alt autoturism încerca să-i blocheze drumul. Șoferul acestui autovehicul manifesta un comportament agresiv în trafic, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

La un moment dat, după numeroase manevre periculoase de frânare și accelerare bruscă, mașina din spate l-a depășit pe polițist și s-a oprit în fața acestuia, blocându-i calea de acces. Din autovehicul au coborât doi bărbați, dintre care unul s-a prezentat ca fiind polițist într-un alt județ. Acesta i-a arătat polițistului reșițean o legitimație și o insignă care nu corespundeau însemnelor Poliției Române.

Investigațiile ulterioare au arătat că legitimația și insigna prezentate au fost achiziționate de pe internet. Bărbatul în cauză, în vârstă de 35 de ani și domiciliat în comuna Doclin, județul Caraș-Severin, este acum confruntat cu acuzația de a fi uzurpat calitatea ofițerului de poliție.

Pe lângă sancțiunea contravențională primită pentru comportamentul agresiv în trafic, bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile, conform deciziei autorităților. De asemenea, acesta se află în prezent sub cercetare penală pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale.

Acest caz ridică semne de întrebare cu privire la modul în care unii indivizi încearcă să beneficieze de avantajele prespuse de a fi polițiști, inducând în eroare cei din jur. Este important ca cetățenii să fie vigilenți și să solicite întotdeauna verificarea identității polițiștilor care intervin în diverse situații, pentru a evita incidente de acest gen. În plus, achiziționarea de legitimații și însemne false este o practică ilegală, care poate atrage consecințe grave pentru cei implicați.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri și noutăți, vă invităm să accesați platforma noastră de știri, unde veți găsi informațiile actualizate în timp real. Continuăm să monitorizăm situația și vom reveni cu noi detalii despre acest caz pe măsură ce vor fi disponibile.

TAGS: uzurpare, calități oficiale, cercetare penală, polițist fals, incident trafic.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments