Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateInculpatul Iulian Dumitrescu contestă măsura de control judiciar dispusă de procurorii DNA

Inculpatul Iulian Dumitrescu contestă măsura de control judiciar dispusă de procurorii DNA

Inculpatul Iulian Dumitrescu contestă măsura de control judiciar dispusă de procurorii DNA

Tribunalul București va judeca joi contestația făcută de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, împotriva măsurii de control judiciar dispuse asupra sa de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 8:30.

Iulian Dumitrescu este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații și se află sub control judiciar în cadrul acestui dosar.

Alte două persoane sunt cercetate în același dosar, respectiv o rudă a lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, și un afin al acestuia – pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Conform rechizitoriului DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2022, Iulian Dumitrescu ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 47.500.000 lei în schimbul părților sociale deținute de o persoană fizică, reprezentând o valoare supraevaluată. În legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, Dumitrescu ar fi primit, în total, 16.210.000 lei, cu ajutorul celor doi complici. La momentul pretinsului faptă, respectiva societate comercială avea în derulare un contract cu CJ Prahova, iar după achiziție, i s-ar fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficari statul prahovean.

Precizările DNA mai arată că în timpul efectuării achiziției, ruda lui Dumitrescu ar fi întocmit în fals un extras de cont care ar fi conținut informații nereale privind soldul inițial al contului și operațiunile efectuate pe acesta.

De asemenea, în luna iunie 2023, persoana fizică menționată ar fi dat o declarație necorespunzătoare adevărului pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate, conform acuzațiilor aduse de procurori.

Procurorii au descoperit și nereguli în declarațiile de avere depuse de Dumitrescu în perioada 2021-2023. Printre acestea se numără neprezentarea în declarație a unor împrumuturi primite direct de la o persoană menționată anterior și nemenționarea unor sume importante cheltuite pentru beneficiul său și al familiei sale.

În acest context, DNA a solicitat instanței instituirea de măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpați, precum și sechestru asupra unui bun imobil și a 19 imobile care aparțin complicilor acestuia.

Conform sursei citate, în dosar se mai efectuează cercetări și față de Vasile Anna-Maria, administrator public al județului Prahova și președinte al Consiliului de Administrație la Distribuție Energie Electrica România SA, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

TAGS:

Tribunalul Bucuresti DNA Iulian Dumitrescu control judiciar Consiliul Judetean Prahova
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments