Tuesday, April 16, 2024
HomeJustitieInculpat în dosarul Ferma Dacilor a cerut modificarea arestului la domiciliu, dar...

Inculpat în dosarul Ferma Dacilor a cerut modificarea arestului la domiciliu, dar cererea a fost respinsă

Inculpat în dosarul Ferma Dacilor a cerut modificarea arestului la domiciliu, dar cererea a fost respinsă

  • Judecătoria Ploieşti a respins cererea lui Dinicu de modificare a conținutului arestului la domiciliu
  • Dinicu contestă decizia și a depus o contestație care urmează să fie judecată de Tribunal
  • Dinicu este inculpat în dosarul Ferma Dacilor în care este acuzat de distrugere din culpă

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a respins, vinerea trecută, ca neîntemeiată, cererea lui Dinicu de modificare a conţinutului arestului la domiciliu, el contestând ulterior decizia.

Fiul său şi concubina lui Cornel Dinicu sunt martori în dosarul Ferma Dacilor, iar toţi cei trei au domiciliul la aceeaşi adresă. Printre condiţiile impuse de instanţă lui Dinicu prin măsura arestului la domiciliu se numără şi aceea de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi ai victimelor decedate, cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.

Totodată, patronul Fermei Dacilor a solicitat instanţei permisiunea de a părăsi domiciliul pentru a merge la stomatolog, cererea fiind, de asemenea, respinsă.

Inculpatul a contestat şi această decizie, contestaţia urmând să fie judecată de Tribunal tot miercuri.

Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor – Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie – sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru “intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

“Trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric’ “, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Conform sursei citate, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea “pompă de apă” având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Opt persoane – cinci adulţi şi trei copii – au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun.

TAGS: Judecătoria, Ploieşti, Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, Tribunal, dosar, contestație

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments