Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateIncidentul "periculos" de la Summitul pentru Pace în Ucraina de la Bürgenstock

Incidentul “periculos” de la Summitul pentru Pace în Ucraina de la Bürgenstock

Incidentul “periculos” de la Summitul pentru Pace în Ucraina de la Bürgenstock

Securitatea a fost prioritatea principală la Summitul pentru Pace în Ucraina de la Bürgenstock (Elveția), organizat pe 15 și 16 iunie, la care au participat reprezentanți din 93 de țări și organizații internaționale. Informația conform căreia a avut loc un incident “periculos” care până acum a fost ținut secret a fost dezvăluită recent de publicația helvetă Blick.

57 de șefi de stat și de guvern au participat la acest important eveniment desfășurat în centrul Elveției. Printre aceștia s-au numărat Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și vicepreședintele american Kamala Harris.

Siguranța a fost o preocupare majoră la acest summit de importanță internațională. Pe lângă Serviciul Secret pentru Kamala Harris, poliția cantonală Nidwalden a fost responsabilă de asigurarea securității, cu sprijinul a 4.000 de militari desfășurați în zonă. Măsurile de securitate au fost riguroase, zona fiind complet izolată, iar controalele fiind efectuate cu seriozitate.

Aeronava liderului ucrainean a fost escortată la Zurich de două avioane de luptă F/A-18 ale armatei elvețiene. De acolo, președintele de la Kiev a fost transportat cu un elicopter al Swiss Air Force către Obbürgen, lângă Bürgenstock. Apoi, a fost transferat în stațiune cu o limuzină blindată.

Pe 14 iunie, cu o zi înainte de debutul summitului, un incident nefericit a avut loc în cazarma Stans, situată la 5 kilometri sud de Bürgenstock. Un soldat a tras accidental un foc de armă în incintă, moment în care norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Participanții au fost rugați să păstreze tăcerea legată de acest episod jenant. Autoritățile militare elvețiene nu au dorit ca acest incident să afecteze imaginea forțelor armate în timpul importantei întâlniri internaționale.

Departamentul elvețian al Apărării a confirmat producerea incidentului și au garantat că acesta este investigat în detaliu de către justiția militară pentru stabilirea adevărului și a măsurilor necesare.

TAGS:

Summit pentru Pace

incident periculos

Ucraina

Bürgenstock

siguranta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General