Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateIncidentul de la Granița Ruso-Ucraineană: Tentativa de Invadare a Rusiei Respinsă

Incidentul de la Granița Ruso-Ucraineană: Tentativa de Invadare a Rusiei Respinsă

Incidentul de la Granița Ruso-Ucraineană: Tentativa de Invadare a Rusiei Respinsă

Trupele ruse au respins o încercare a armatei ucrainene de a invada teritoriul Rusiei, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Moscova. Novoe Vremia scrie că pe 12 martie, trei unități în care luptă cetățeni ai Federației Ruse, Legiunea Rusă pentru Libertate, Corpul Voluntar al Rusiei (RDK) și Batalionul Siberian, au trecut granița cu Rusia și au anunțat începerea unei operațiuni de „eliberare a rușilor din Federație de sub dictatură”.

Sub titlul „Dincolo de graniță, în tancuri!”, revista ucraineană citată scrie că, „în dimineața zilei de 12 martie, un videoclip cu un tanc a apărut pe rețelele de socializare rusești, probabil în zona așezării de graniță Lozovaia Rudka, din regiunea Belgorod. Iar luptătorii Legiunii Libertății Rusiei au arătat cum în noaptea de marți au trecut granița Federației Ruse cu vehicule blindate grele, inclusiv cu tancuri”.

Fostul deputat al Dumei de Stat ruse Ilia Ponomarev, care locuiește acum în Ucraina, a spus că Lozovaia Rudka este „complet sub controlul forțelor de eliberare”, iar Legiunea Libertatea Rusiei, RDK, și Batalionul Siberian „au intrat în regiunile Kursk și Belgorod din Federația Rusă, ca parte a unei operațiuni comune”. Ponomarev a relatat și despre bătăliile din Tetkino, regiunea Kursk din Federația Rusă.

Soldații Legiunii Ruse pentru Libertate au spus într-un mesaj video că merg „la vot”. „Venim să vă eliberăm de mizerie, sărăcie și dictatură”, a transmis Legiunea, într-un comunicat. Luptătorii au menționat că visează la o Rusie eliberată de dictatura lui Putin și depun „toate eforturi pentru a realiza aceste vise”.

„Am spus mai demult că nu va fi posibilă răsturnarea pașnică a regimului dictatorial criminal din Federația Rusă. Acesta poate fi eliminat doar cu armele în mână. În această noapte am început să ne îndeplinim promisiunea. Luptele aprige continuă pe teritoriul Federației Ruse”, se mai spune în postare.

Ulterior, Legiunea Libertatea Rusiei a publicat un videoclip cu presupusa distrugere a unui transportor blindat de trupe al rușilor, în satul Tetkino, regiunea Kursk.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, susține că nimeni nu a pătruns în regiune. Potrivit acestuia, a existat o încercare, după cum spune el, a unui „grup de recunoaștere de sabotaj” de a pătrunde, și a avut loc o luptă cu împușcături. „Nu a fost nicio înaintare”, a mai spus el. „În acest moment, satul Tetkino, districtul Glușkovski, este bombardat din partea ucraineană”, a menționat guvernatorul rus.

Reprezentantul GUR Andrei Iusov, într-un comentariu pentru Ukrainskaia Pravda, a spus că „RDK”, „Legiunea Rusă pentru Libertate” și „Batalionul Siberian” sunt unități formate din cetățeni ai Federației Ruse.

„Pe teritoriul Federației Ruse, aceștia își desfășoară activitatea în mod absolut autonom, independent, îndeplinindu-și sarcinile programului socio-politic. În cele din urmă, aceasta nu este prima astfel de acțiune a acestor structuri și organizații pe teritoriul așa-numitei Federații Ruse. Acum probabil că vorbim despre operațiunea comună „RDK”, „LSR” și Sibbata pe teritoriul Rusiei”, a subliniat el.

„În această dimineață, unitățile Forțelor Armate ale Federației Ruse, împreună cu unitățile serviciului de frontieră al FSB al Rusiei, au zădărnicit încercarea regimului de la Kiev de a face o breșă în teritoriul de frontieră al Federației Ruse în Belgorod și Regiunile Kursk”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Potrivit departamentului, în jurul orei 3:00, ora Moscovei, după bombardamente intense, formațiunile ucrainene, cu sprijinul tancurilor și vehiculelor blindate de luptă, au încercat să invadeze teritoriul Rusiei simultan în trei direcții, în zonele Odnorobovka, Nehoteevka și Spodariușino, în regiunea Belgorod.

„Nu au existat încălcări ale frontierei de stat”, a a adăugat sursa citată.

În timpul bătăliilor, grupurile de sabotaj ucrainene au suferit „pierderi semnificative”, până la 60 de ucraineni au fost uciși pe frontieră, în partea ucraineană, în zona Odnorobovka, trei tancuri și un transportor de trupe blindat în zona Nehoteevka și două tancuri din zona Spodariușino, se mai arată în comunicat.

„În plus, de la 8:00 la 8:25, au fost respinse patru atacuri ale grupurilor de sabotaj și recunoaștere ucrainene care au încercat să pătrundă în teritoriul de frontieră din apropierea satului Tetkino, regiunea Kursk. După ce a suferit pierderi semnificative, inamicul a fost respins”, a spus departamentul militar.

TAGS: Rusia, Ucraina, Incident, Conflict, Granița
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments