Monday, June 24, 2024
HomeActualitateIncident grav la o școală din Sibiu: Elevii, puși în pericol din...

Incident grav la o școală din Sibiu: Elevii, puși în pericol din cauza infrastructurii învechite

Incident grav la o școală din Sibiu: Elevii, puși în pericol din cauza infrastructurii învechite

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a reacţionat cu îngrijorare la incidentul produs la o școală din comuna Loamneș, județul Sibiu. Ea a subliniat că este “absolut regretabil că elevii au fost puși în situația de a fi în pericol” din cauza infrastructurii școlare învechite. Aceasta a făcut aceste afirmații în urma prăbușirii tavanului unei săli de clasă la școala gimnazială Alămor din comuna Loamneș, în care patru elevi au fost ușor răniți.

Ministrul a subliniat faptul că acest incident este inacceptabil și că elevii trebuie să fie într-un mediu sigur în timpul orelor de şcoală. Infrastructura școlară trebuie să fie reabilitată și garantată siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Ligia Deca a menționat că școala se află în prezent într-un proiect de reabilitare, care ar trebui să pună accentul pe siguranța elevilor și a personalului didactic.

Este important să se investigheze cauzele prăbușirii tavanului și să se stabilească responsabilitățile, inclusiv a conducerii școlii și a autorităților publice locale. Ministerului Educaţiei așteaptă rezultatele evaluării făcute de Inspectoratul Şcolar Județean Sibiu și speră ca acest incident să fie tratat cu seriozitate și să se ia măsuri pentru a preveni astfel de situații în viitor.

De asemenea, ministrul Educaţiei a făcut referire și la incidentul tragic produs la Odorheiu Secuiesc în luna decembrie a anului trecut, când o parte din clădirea unui internat s-a prăbușit, provocând moartea a doi elevi. Ligia Deca a menționat că a fost finalizat raportul Corpului de control al ministerului și acesta a fost trimis procurorilor pentru continuarea anchetei. Au fost dispuse, de asemenea, măsuri de cercetare disciplinară în cadrul unității de învățământ.

Ministrul a declarat că raportul nu poate fi făcut public în acest moment, deoarece este parte a investigației în curs. Este esențial să se desfășoare o anchetă riguroasă și să se stabilească responsabilitățile în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete în viitor.

Tag-uri:

Ministrul Educației, Sibiu, incident școală, siguranța elevilor, infrastructură școlară, reabilitare școală, prăbușire tavan școală, Odorheiu Secuiesc, incident tragic școală, raport Corpul de control, investigație internat Odorheiu Secuiesc
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General