Monday, July 22, 2024
HomeActualitateÎnchiderea Valea Oltului: Soluții pentru Traficul Blocat între Sibiu și Pitești

Închiderea Valea Oltului: Soluții pentru Traficul Blocat între Sibiu și Pitești

Închiderea Valea Oltului: Soluții pentru Traficul Blocat între Sibiu și Pitești

O decizie radicală a autorităților române a stârnit controverse în traficul auto din zonă. Valea Oltului va fi complet închisă pentru circulație pe ziua între 8 iulie și 9 august, din cauza lucrărilor de defrișare necesare pentru construcția mult așteptatei autostrăzi Sibiu – Pitești.

Acest anunț are repercusiuni semnificative nu doar asupra planurilor de vacanță ale românilor, ci și asupra transportului comercial ce traversează această rută vitală din sudul către nordul țării, continuând în Europa. Rutele alternative propuse vor fi supraaglomerate, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la fluxul traficului pe durata închiderii Vallii Oltului.

Ministerul Transporturilor a subliniat necesitatea unor sacrificii pentru buna desfășurare a proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești, motivând astfel închiderea temporară a circulației pe Valea Oltului pentru defrișarea arborilor de pe traseu. Această măsură, deși incomodă pe termen scurt, este considerată esențială pentru prevenirea potențialelor incidente pe viitor.

Recomandările actuale pentru șoferi care tranzitează acest sector sunt pe cale să schimbe radical traseele obișnuite, cu implicații majore asupra timpului de călătorie. Ocolirea din Râmnicu Vâlcea către Sibiu este un adevărat maraton rutier, cu variante propuse care adaugă distanță și timp semnificativ: traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu prevede 265 de kilometri extra și 3 ore și 40 de minute suplimentare, în timp ce Transfăgărășanul aduce în plus aproape 100 de kilometri și 2 ore și 20 de minute sau, dar cu un grad de dificultate sporit.

Chiar și în contextul restricțiilor de circulație, autoritățile vor permite accesul localnicilor către casele lor de pe Valea Oltului în intervale orare stabilite, pentru a minimaliza impactul negativ al închiderii temporare. Acest gest este menit să ofere o mică alinare locuitorilor afectați direct de decizia de construcție a autostrăzii.

Autostrada așteptată între Sibiu și Pitești, care ar trebui să aducă un plus de eficiență și siguranță traficului, are termen programat de finalizare în toamna anului 2027. Până acum, un segment al autostrăzii este finalizat, două sunt în diverse stadii de construcție, iar alte două sunt încă în faza de proiectare, conform planurilor oficiale ale autorităților.

TAGS: Valea Oltului, Sibiu, Pitești

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General