Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateÎnchiderea Carierei Husnicioara - O Lovitură pentru Industria Minieră Românească

Închiderea Carierei Husnicioara – O Lovitură pentru Industria Minieră Românească

Închiderea Carierei Husnicioara – O Lovitură pentru Industria Minieră Românească

Ultimul tren încărcat cu cărbune a părăsit Cariera Husnicioara, marcând în mod solemn momentul închiderii acestei unități miniere de referință. Cu o imagine captivantă a trenului care se îndepărtează, sunând pentru ultima oară din acest loc încărcat de istorie, muncitorii și specialiștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au adus un omagiu ultimei plecări.

Într-un cadru melancolic, liderul sindical de la Husnicioara a transmis că, cu doar câteva luni în urmă, soarta carierei era încă sub semnul întrebării. Cu toate acestea, conducerea CEO a implementat fără ezitare planul de restructurare, închizând rând pe rând carierele miniere.

„Mai avem rezervă de cărbune. Avem un plan de restructurare, îl știm cu toții. Am văzut că și în bugetul pe anul 2024 există o cantitate considerabilă de cărbune pe care compania trebuie să o dea. Vom vedea ce se va întâmpla în contextul ăsta. Noi mai avem un zăcământ de cărbune de aproape 200.000 de tone. Eu am cerut să încercăm să-l exploatăm în continuare, este adevărat, cu un personal mai redus. Deocamdată, am găsit înțelegere vizavi de această chestiune și funcționăm. Este adevărat că nu ca-n alte dăți la capacitate. Probabil că nicio carieră nu mai merge așa. Deocamdată, suntem în situația asta. Nu avem nimic scris oficial vizavi de funcționarea noastră sau de închiderea noastră. La momentul ăsta, când vorbim, funcționăm”, a declarat liderul Paul Constantinescu, subliniind incertitudinea cu care se desfășoară activitatea în prezent.

Momentul dramatic al plecării ultimului tren a stârnit emoții și reacții puternice în rândul comunității de mineri și energeticieni. Comentariile pline de tristețe, revoltă și nostalgie au inudat mediile de socializare, reflectând impactul profund al deciziei de închidere a carierei: „Sună a moarte, moartea industriei românești, ați votat moartea cu coasa, trandafirii roșii bătă-i vina…”; „Încă un capitol încheiat, păcat…”; „Păcat, mare păcat, chiar nu se poate face nimic pentru industria din România!”

Într-o epocă marcată de schimbări majore în industria minieră, Cariera Husnicioara devine un simbol al tranziției și adaptării la noile realități economice. Cu toate acestea, se conturează o perspectivă optimistă asupra resurselor rămase disponibile și a posibilelor direcții de dezvoltare în sectorul energetic.

TAGS: închiderea, Husnicioara, cărbune, CEO, industria

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General