Monday, May 20, 2024
HomeActualitateIncendiul din nordul Capitalei - Recomandările Dr. Beatrice Mahler pentru Protecție și...

Incendiul din nordul Capitalei – Recomandările Dr. Beatrice Mahler pentru Protecție și Siguranță

Incendiul din nordul Capitalei – Recomandările Dr. Beatrice Mahler pentru Protecție și Siguranță

Specialistul în pneumologie, Dr. Beatrice Mahler, care îndeplinește funcția de director la prestigiosul Institut Marius Nasta din București, a oferit luni seară, 29 aprilie, sfaturi cruciale în cadrul unei intervenții televizate la Antena 3. Ea a subliniat importanța protejării bolnavilor cu afecțiuni respiratorii cronice de fumul dens care s-a răspândit în nordul Capitalei, declarând că este esențial ca aceștia să evite expunerea și să păstreze ferestrele închise în această perioadă de criză.

„Cu prioritate, trebuie să informăm persoanele afectate de boli pulmonare cronice să se ferească cât mai mult de inhalarea fumului dens. Pentru propria siguranță, este recomandat să folosească terapiile medicamentoase adecvate în situația în care sunt expuși la iritanți și particule nocive. De asemenea, închiderea ferestrelor reprezintă o măsură de precauție importantă”, a subliniat Dr. Mahler.

Reputatul medic pneumolog a mai explicat că indivizii sănătoși dispun de mecanisme de protecție eficiente împotriva poluanților, însă riscurile cresc pentru cei cu vulnerabilități de sănătate. „În cazul unui contact semnificativ cu fumul, este crucială igiena nazală riguroasă. Există soluții saline pe bază de apă de mare care pot fi folosite pentru clătirea nazală în profunzime”, a adăugat specialistul.

Un incident de proporții a avut loc luni seară, pe data de 29 aprilie, atunci când un incendiu devastator a izbucnit în nordul Capitalei, generând emisii masive de fum ce s-au extins rapid în diverse zone din sectorul respectiv. Flăcările au afectat aproximativ 650 de metri pătrați de teren, însă, în ciuda amploarei tragice a evenimentului, autoritățile au confirmat că nu au fost raportate victime umane în urma situației de urgență.

beatrice mahler recomandari incendiu strada spicului pajura bucurestii noi Incendiul din nordul Capitalei - Recomandările Dr. Beatrice Mahler pentru Protecție și Siguranță
Incendiul a avut loc la o hală dezafectată situată pe Strada Spicului, în proximitatea intersecției formate de Șoseaua Chitilei, Bucureștii Noi și Calea Griviței din Sectorul 1 al Capitalei

Recomandările Dr. Beatrice Mahler – Măsuri de Protecție împotriva Fumului și a Particulelor Nocive

  • Informați rapid persoanele cu afecțiuni pulmonare cronice despre riscurile pe care le implică expunerea la fumul dens.
  • Sfătuiți pacienții să aibă la dispoziție medicația necesară pentru a gestiona potențialele situații de criză respiratorie.
  • Încurajați folosirea unor terapii complementare, cum ar fi clătirea nazală cu soluții saline, pentru a diminua impactul poluanților asupra căilor respiratorii.
  • Avertizați asupra necesității de a menține ferestrele închise și de a limita expunerea la aerul poluat din mediul exterior.
  • Asigurați că persoanele vulnerabile primesc asistența medicală de specialitate în caz de simptome alarmante.

Articol creionat respectând principiile de securitate și protecție împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător, cu accent pe recomandările esențiale oferite de Dr. Beatrice Mahler pentru prevenirea efectelor nefaste ale fumului dens și a particulelor poluante asupra sănătății respiratorii. Publicul este invitat să adopte cu responsabilitate măsurile propuse pentru a minimiza expunerea la pericolele generate de incendiile de mediu.

Etichete:

incendiu siguranta sanatate
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments