Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateIncendiu la o vopsitorie auto din Constanţa: un bărbat rănit

Incendiu la o vopsitorie auto din Constanţa: un bărbat rănit

Incendiu la o vopsitorie auto din Constanţa: un bărbat rănit

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost alertaţi joi dimineaţa în legătură cu un incendiu produs la o vopsitorie auto situată pe strada Baba Novac din municipiul Constanţa. Situația a necesitat intervenția mai multor echipaje de pompieri.

La faţa locului s-au deplasat imediat echipajele de intervenţie, care au constatat că două încăperi din clădirea vopsitoriei ardeau violent. Un cuptor și un autoturism erau cuprinse de flăcări, iar pompierii au luat imediat măsurile necesare pentru a controla și stinge incendiul.

Din fericire, după efectuarea primelor măsurători de către un echipaj specializat în gestionarea substanțelor chimice periculoase (CBRN), nu s-au detectat gaze sau valori depăşite care să reprezinte un pericol pentru echipele de intervenţie sau pentru populaţia din împrejurimi. Acest aspect a contribuit la eficientizarea acțiunilor pompierilor în limitarea pagubelor cauzate de incendiu.

Însă, în urma evenimentului, un bărbat de 64 de ani a suferit arsuri la nivelul mâinilor. Victima a fost găsită în afara clădirii și a fost imediat acordată asistență medicală de către echipajul medical sosit la fața locului. Bărbatul a fost apoi transportat la spital pentru investigații și tratament suplimentar.

Incendiul pare să fi pornit din incinta vopsitoriei auto, însă cauza precisă nu a fost încă stabilită. Autoritățile competente vor deschide o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte și originea incendiului.

Astfel de incidente tragice ne reamintesc importanța respectării regulilor de siguranță, în special în unitățile industriale sau comerciale care folosesc substanțe inflamabile sau periculoase. Respectarea normelor de prevenire a incendiilor și pregătirea adecvată pentru situații de urgență pot face diferența între limitarea pagubelor și evitarea unor tragedii umane.

Din fericire, în acest caz, promptitudinea și profesionalismul pompierilor au contribuit la controlul incendiului și la minimizarea consecințelor negative.

Taguri:

incendiu, vopsitorie, auto, Constanţa, pompieri, barbat rănit

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments