Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateIncendiu într-un apartament din Iași: Femeia se aruncă cu copilul de la...

Incendiu într-un apartament din Iași: Femeia se aruncă cu copilul de la etajul 3

Incendiu într-un apartament din Iași: Femeia se aruncă cu copilul de la etajul 3

Un incendiu violent a izbucnit miercuri într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe aleea Decebal din Iași. Într-o scenă dramatică, femeia care se afla în locuință a decis să se arunce cu copilul în brațe de la o înălțime de aproximativ 12 metri.

Conform informațiilor furnizate de Ziarul de Iași, femeia este în stare gravă și a fost transportată de urgență la spital, în timp ce copilul în vârstă de 5 luni luptă între viață și moarte și este resuscitat la Spitalul de Copii.

Starea de sănătate a mamei este una destul de serioasă. Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii Iași, ea a suferit o contuzie la coloana cervicală, o contuzie toraco-abdominală și o fractură de bazin. De asemenea, prezintă arsuri de gradul 1-2 pe aproximativ 9% din suprafața corporală.

În ceea ce privește starea copilului, aceasta este extrem de gravă. Potrivit dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași, acesta suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale și o contuzie toraco-abdominală. Echipa medicală îl supraveghează îndeaproape și așteaptă rezultatele investigației. Copilul a intrat în stop cardio-respirator, necesitând manevre de resuscitare.

Incidentul s-a petrecut într-un apartament de pe aleea Decebal, iar din primele informații se pare că mama a fost surprinsă de fum și flăcări și a luat decizia dramatică de a se arunca în gol cu bebelușul în brațe.

La fața locului au intervenit rapid forțele de intervenție, care au acționat prompt în încercarea de a salva viața celor implicați. 15 persoane au reușit să se autoevacueze, iar alte 10 au fost evacuate de către pompieri.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15:40. În urma focului, au fost distruse bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers și diverse produse textile. Cauza probabila a incendiului este în curs de stabilire.

La locul incidentului au fost mobilizate trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime, o autospecială de primă intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat. De asemenea, au intervenit și două ambulanțe de la SAJ Iași.

În concluzie, un incendiu devastator a avut loc într-un apartament din Iași, cu consecințe dramatice. O femeie a luat decizia disperată de a se arunca de la etajul 3 cu copilul în brațe, rezultând leziuni grave pentru amândoi. Autoritățile au intervenit rapid, însă cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments