Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateIncendiu într-un apartament din Constanța: 17 persoane evacuate și o proprietară transportată...

Incendiu într-un apartament din Constanța: 17 persoane evacuate și o proprietară transportată la spital

Incendiu într-un apartament din Constanța: 17 persoane evacuate și o proprietară transportată la spital

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a fost sesizat joi cu privire la un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Cișmelei din municipiul Constanța, conform informațiilor furnizate de News.ro.

La locul incidentului au intervenit rapid trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare și o autospecială de transport pentru victime multiple.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, focul a afectat bucătăria, dormitorul și holul apartamentului, inundându-le cu fum. De asemenea, o parte din mobilierul bucătăriei a fost afectată. În total, 17 persoane au fost evacuate, dintre care 12 adulți și 5 copii. Alte 8 persoane adulte s-au autosalvat și au părăsit imobilul pe cont propriu.

Proprietara apartamentului, care s-a simțit rău ca urmare a inhalării fumului dens, a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale și tratament adecvat.

Echipajele medicale prezente la locul intervenției au oferit asistență celor 5 persoane care au suferit atacuri de panică în urma incendiului, printre care se aflau și doi copii. Aceștia au fost monitorizați și li s-a acordat sprijin psihologic.

Incidentul a generat o perturbare temporară a vieții locatarilor și a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale. Autoritățile competente investighează acum cauza incendiului, urmând să stabilească dacă acesta a fost rezultatul unui scurtcircuit electric, a neglijenței în utilizarea unei surse de foc sau a altor circumstanțe.

Astfel de situații nefericite ne reamintesc cu toții importanța unui comportament responsabil și a măsurilor de siguranță privind prevenirea incendiilor. Specialiștii recomandă verificarea periodică a instalațiilor electrice și utilizarea atentă a aparatelor electrocasnice, depozitarea corectă a substanțelor inflamabile și respectarea regulilor de folosire a focului deshis. De asemenea, este esențială cunoașterea și aplicarea corectă a procedurilor de evacuare în caz de incendiu.

Evenimente ca acesta ne aduc aminte de importanța echipamentelor și pregătirii adecvate pentru intervenția în situații de urgență. Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit prompt, punând în aplicare protocolul de acțiune pentru astfel de situații, salvând vieți și limitând răspândirea flăcărilor.

Vă recomandăm să fiți mereu vigilenți și să respectați cu strictete regulile de siguranță, astfel încât să vă puteți proteja atât pe voi înșivă, cât și comunitatea în care trăiți.

Pentru mai multe informații despre siguranța împotriva incendiilor și despre regulile de urmat în caz de astfel de situații, vă sfătuim să consultați pagina de siguranță incendiu de pe portalul nostru.

TAGS: ISU, incendiu, Constanța, siguranță incendiu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments