Friday, June 21, 2024
HomeSportIncendiu devastator la un depozit din Cluj-Napoca

Incendiu devastator la un depozit din Cluj-Napoca

Incendiu devastator la un depozit din Cluj-Napoca

Un incendiu de proporții a izbucnit joi dimineața la un depozit situat pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, creând o imagine spectaculoasă și alarmantă. Pompierii și echipele de intervenție au fost solicitate imediat să lupte să stinguă flăcările imense care au cuprins hala depozitului.

Noapte întunecată în Cluj-Napoca

Incendiul s-a putut vedea de la departare, în multe cartiere din Cluj-Napoca, provocând panică și neliniște în rândul locuitorilor. Pompierii s-au mobilizat rapid și au intervenit cu zeci de pompieri, utilizând șase autospeciale și două autoscări pentru a face față flăcărilor violente. De asemenea, au fost aduse în sprijin și echipele de pompieri din Bihor și Sălaj pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Declarația făcută de ISU Cluj dezvăluie amploarea intervenției: „Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda intervin în aceste momente cu 6 autospeciale și 2 autoscări pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală situată pe Calea Baciului din municipiul Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 7.30”.

Eforturile îndreptate spre salvarea oamenilor și limitarea daunelor

În paralel cu operațiunile de stingere a incendiului, salvatorii au fost atenți și la posibilele victime. Un echipaj medical SMURD a fost trimis la fața locului pentru a acorda îngrijiri în cazul unor eventuale răniți. Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite în urma acestui incident grav, așa cum au confirmat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Avertizare pentru locuitori

Din cauza degajărilor mari de fum produse de incendiu, locuitorii din zona au fost avertizați cu mesaje de precauție pentru a rămâne în siguranță. ISU a trimis un mesaj RO-Alert pentru a informa comunitatea despre riscurile generate de acest incendiu masiv. Oamenii au fost sfătuiți să se țină departe de zonă și să-și păstreze calmul în locuințele lor.

Lupta cu flăcările

Incendiul a creat momente de panică și tensiune, în special pentru persoanele din imediata apropiere a depozitului. Martorii oculari au relatat că din interiorul depozitului s-au auzit bubuituri puternice, ceea ce a sporit gradul de pericol și implicare a structurii halei.

Eforturile pompierilor au fost axate pe limitarea și izolarea incendiului. După aproximativ o oră de luptă continuă, echipele de intervenție au reușit să localizeze incendiul și să înceapă acțiunile de stingere a focarelor ascunse. Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj, a subliniat: „Structura halei a fost afectată în mod semnificativ, ceea ce face dificil accesul în interior. Intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea flăcărilor în afara zonei descoperite inițial”.

Proprietarul depozitului și activitatea desfășurată în cadrul acestuia

Depozitul în cauză aparține companiei Kazinst, care a fost înființată în anul 2010 și activează în domeniul comercializării echipamentelor și accesoriilor destinate instalațiilor termice, hidro, climă și panouri solare. Incidentul a afectat puternic activitatea și proprietatea acestei companii, cauzând pagube semnificative și punând în pericol stabilitatea a numeroase locuri de muncă.

Similarități cu alte evenimente nefericite

Incendiul devastator din Cluj-Napoca reamintește de alte situații tragice care s-au produs recent în țară. Acum câteva zile, în București, un imobil din Sectorul 5 a fost afectat de o explozie și un incendiu puternic, soldându-se cu rănirea a patru persoane și evacuarea altor 17 oameni din vecinătatea imobilului. Incidentele de acest gen ridică din nou întrebări privind siguranța și măsurile de prevenție în astfel de situații.

TAGS: incendiu, Cluj-Napoca, pompieri, depozit, ISU
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General