Sunday, June 23, 2024
HomePoliticaImpozitarea concediilor medicale: "O măsură reparatorie" pentru pacienții cu boli cronice și...

Impozitarea concediilor medicale: “O măsură reparatorie” pentru pacienții cu boli cronice și oncologici

Impozitarea concediilor medicale: “O măsură reparatorie” pentru pacienții cu boli cronice și oncologici

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații referitoare la impozitarea concediilor medicale propusă de Ministerul de Finanțe, subliniind că nu este vorba despre o supraimpozitare, ci de o măsură care va fi în beneficiul pacienților cu boli cronice și oncologici.

Rafila a afirmat că înțelege perspectiva financiară a propunerii venită din partea Ministerului de Finanțe, deși el nu este specialist în domeniu. Cu toate acestea, el a subliniat că există pacienți cu boli cronice și pacienți oncologici care se confruntă cu costuri ridicate de trai, iar discuția se concentrează asupra evaluării impactului impozitării pentru diferite categorii sau pentru toți pacienții.

În ceea ce privește impozitarea concediilor medicale, ministrul Sănătății consideră că aceasta nu reprezintă o supraimpozitare, ci doar impunerea unui impozit asupra veniturilor obținute din concedii medicale. El a subliniat că atunci când o persoană lucrează și primește un salariu, acesta este impozitat cu 10%. În cazul concediilor medicale, veniturile obținute nu sunt impozitate, iar impozitarea propusă vizează acest aspect.

Rafila a explicat că o ordonanță de urgență, inițiată de Ministerul de Finanțe, a inclus veniturile din concediile medicale în grila de impozitare existentă. El a precizat că nu este vorba de un impozit suplimentar, ci de impozitarea unui venit care nu era luat în considerare anterior. Astfel, termenul de “supraimpozitare” nu este corect utilizat în acest context.

Ministrul Sănătății a subliniat că el a susținut și va continua să susțină aplicarea unei măsuri reparatorii în cazul impozitării concediilor medicale. Aceasta va avea în vedere situațiile specifice ale pacienților cu boli cronice și oncologici, pentru a asigura o protecție adecvată și resursele necesare pentru aceștia.

Afirmând că nu este specialist în domeniul financiar, Rafila a subliniat că este important să se desfășoare discuții ample și detaliate în acest sens. În plus, el a adăugat că este dispus să asculte opiniile și preocupările celor implicați în acest subiect, cu scopul de a lua decizii informate și de a proteja interesele pacienților.

În final, ministrul Sănătății a participat la evenimentul de inaugurare a lucrărilor de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Slobozia. În cadrul conferinței de presă organizate la finalul evenimentului, el a răspuns întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu alte subiecte de interes public.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General