Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateImpactul închiderii drumului Valea Oltului asupra curselor de autocar

Impactul închiderii drumului Valea Oltului asupra curselor de autocar

Impactul închiderii drumului Valea Oltului asupra curselor de autocar

Decizia de închidere a drumului național Valea Oltului a avut un impact semnificativ asupra curselor de autocar pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, determinând firmele de transport să facă ajustări expresive în programul lor obișnuit.

Unii operatori de transport au ales să suspende temporar cursele pe această rută, în timp ce alții au optat pentru modificarea orarelor de plecare și sosire, adaptându-se noilor condiții impuse de închiderea drumului național.

Expres Transport Târgu Jiu a decis să modifice programul curselor, programând plecări matinale la ora 5.00 din Sibiu și plecări vespertine la ora 17.00 din Târgu Jiu, tranzitând Râmnicu Vâlcea.

În același timp, DACOS a fost una dintre firmele care au redus numărul de curse pe traseul Sibiu – Râmnicu Vâlcea, programând o singură cursă la ora 19.45, adaptându-se noilor condiții de trafic.

Dikel Tour și-a reconfigurat, de asemenea, programul de curse, anunțând plecări de la ora 5.00 din Sibiu spre Râmnicu Vâlcea și de la 19.30 din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, pentru a răspunde cererii actuale de transport.

În ceea ce îi privește pe cei de la Horas SRL, programul lor de curse se concentrează pe orele serii și nopții, ceea ce face ca închiderea traficului pe Valea Oltului să nu aibă un impact semnificativ asupra programului lor de transport, asigurând pasagerii că pot călători în continuare pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea.

În contrast, Coțofana a decis să suspende cursa din Sibiu spre Horezu de la ora 17:05 pe durata închiderii drumului Valea Oltului, arătându-le pasagerilor săi că siguranța este prioritatea principală. De asemenea, FANY a întrerupt cursele între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, în timp ce Valea Oltului rămâne închisă pentru circulația rutieră.

Trenul, alternativă viabilă
În contextul restricțiilor de trafic impuse de închiderea drumului Valea Oltului, CFR a reacționat rapid și a anunțat măsuri pentru a asigura continuitatea transportului de călători, dublând capacitatea de transport cu trenul pe ruta respectivă.

Pentru a compensa lipsa transportului rutier, CFR a introdus în circulație trenuri suplimentare, oferind pasagerilor mai multe opțiuni de călătorie și facilitând mobilitatea pe traseul respectiv. Astfel, pasagerii pot opta pentru trenurile Regio13081 și R 13082 cu plecări și sosiri programate în funcție de demand.

Prin aceste ajustări și soluții alternative de transport, autoritățile încearcă să minimizeze disconfortul pasagerilor și să asigure conectivitatea între localitățile deservite de ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea în ciuda restricțiilor temporare de trafic rutier impuse.

Tags: cursa, autocar, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, drum Valea Oltului, CFR

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General