Saturday, May 18, 2024
HomeSportImagini șocante de la Slănic: Situaţia Din Ce În Ce Mai Gravă

Imagini șocante de la Slănic: Situaţia Din Ce În Ce Mai Gravă

Imagini șocante de la Slănic: Situaţia Din Ce În Ce Mai Gravă

Surprinderea a fost de nedescris atunci când au fost publicate noi imagini cu surparea de la Slănic, ilustrând modul în care terenul continuă să se prăbușească, iar groapa se adâncește tot mai mult pe strada 23 august. În același timp, multiple blocuri de locuințe se află în imediata vecinătate a acestei zone periculoase, creând o situație tensionată pentru locuitorii din apropiere.

Cauzele posibile ale surpării de la Slănic

Vizualizând imaginile, se poate observa un arbore care a fost complet înghițit de pământ, în timp ce un altul este în pragul prăbușirii în groapă. În plus, un stâlp de electricitate a fost deconectat pentru a preveni un eventual incident, deoarece amenințarea prăbușirii este iminentă. Autoritățile locale au început să formuleze primele ipoteze cu privire la cauza acestui crater în expansiune.

O posibilă explicație ar putea fi infiltrațiile masive de apă în sol, conform primelor concluzii ale oficialilor. Vergiliu Nanu, directorul Oficiului Județean de Cadastru, este ferm convins că lucrările de gaze efectuate în sezonul rece ar putea fi responsabile de situația alarmantă. Este de menționat că lipsa unor studii geo-tehnice solide ar fi expus zona la riscuri masive, argumentează Nanu. Acesta a acuzat și președintele CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, pentru neimplicarea și nesoluționarea acestui pericol iminent.

“Întreaga iarnă a fost marcată de șanțuri umplute cu apă aici, fără să se fi realizat studii prealabile”, a transmis Nanu, lansând acuzații serioase la adresa autorităților pe g4media.ro.

Adițional, primarul localității, Slănic, a confirmat că reclamații au fost depuse încă din decembrie anul trecut cu privire la această problemă. Evenimentul de săptămâna trecută, când strada s-a surpat, a intensificat îngrijorarea, creând un crater de dimensiuni considerabile, de aproximativ doi metri.

Evacuarea a 42 de Locuitori din Zonă

Datorită pericolului iminent de prăbușire, 42 de oameni au fost evacuați din locuințele lor pentru a reduce riscul de tragedie. Majoritatea acestora au găsit adăpost la rude sau cunoștinți, în timp ce două familii au fost găzduite la pensiuni locale, sub supravegherea autorităților din zonă.

Institutul Național pentru Fizică a Pământului a intervenit montând dispozitive specializate pentru a analiza terenul și a identifica eventualele riscuri. Cu toate acestea, ipoteza prăbușirii unei galerii subterane de la exploatarea minieră din zonă a fost exclusă după investigațiile preliminare.

Administrația locală a investit în monitorizarea constantă a situației critice. “42 de persoane au fost evacuate din locuințele aflate în apropierea zonei periculoase, iar prin sprijinul administrației locale, două familii au fost găzduite la operatorii economici de pe teritoriul localității.

Situația este într-o continuă monitorizare, iar specialiștii contractați de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a furniza date precise experților în rezistența terenului și stabilitatea construcțiilor”,, informează reprezentanții DSU, în ultimele declarații publicate.

PIXURINGREDIENTE: imagini, surpare, Slănic, Groapă, Pericol, Evacuare, Autorități, Investigare, Monitorizare, Locuitori, Cauze, Probleme, Apa, Gaze, Rezistența Terenului

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments