Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateIleana Perneş Dănălache - O Viață Dedicată Teatrului, Filmului și Responsabilităților Publice

Ileana Perneş Dănălache – O Viață Dedicată Teatrului, Filmului și Responsabilităților Publice

Ileana Perneş Dănălache – O Viață Dedicată Teatrului, Filmului și Responsabilităților Publice

Media internă și-a pierdut o voce importantă odată cu trecerea în neființă a jurnalistei Ileana Perneş Dănălache în data de 4 iulie. Cu o carieră dedicată criticului de teatru și film, aceasta a fost mult mai mult decât atât, fiind și purtător de cuvânt al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) timp de un deceniu.

Celebra jurnalistă s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, în timp ce se afla internată la prestigiosul Spital Elias din București. Moartea doamnei Perneş Dănălache a lăsat un gol în lumea culturală și mediatică din România.

Titlurile sale academice, printre care se numără absolvirea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția teatrologie-filmologie, sunt doar o mică parte a realizărilor impresionante ale acestei personalități remarcabile. Cu peste 40 de ani de experiență în domeniu, Dănălache a publicat peste 350 de articole, consolidându-și reputația de critic de excepție.

Cariera sa a fost una diversificată, ocupând diverse funcții printre care se numără:

  • Redactor pentru publicitatea filmelor românești la Centrala România Film
  • Cronicar de film la publicațiile „Viața Studențească” și „Amfiteatru”
  • Redactor de rubrică la revista „Cinema” și colaborator permanent al rubricii „Vă recomandăm filmele” la Radio România Actualități
  • Coordonator al studioului video al Guvernului României și expert raportor și negociator pentru România la Consiliul Europei, Strasbourg
  • Expert audiovizual la Bruxelles pentru un an
  • Coordonator Național al Programului european interguvernamental Eureka Audiovizual (1992-2000)
  • Purtător de cuvânt la Consiliul Național al Audiovizualului (2002-2012)

În memoria sa, înmormântarea Ileanei Perneș Dănălache va fi oficiată sâmbătă, pe data de 6 iulie, la Cimitirul Militar Ghencea din București, la orele 12:00. O ceremonie care îi va aduce un ultim omagiu acestei figuri de referință din mediul cultural românesc.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General