Sunday, April 21, 2024
HomeLifestyleIdei delicioase pentru ouă umplute care să fie pe placul tuturor

Idei delicioase pentru ouă umplute care să fie pe placul tuturor

Idei delicioase pentru ouă umplute care să fie pe placul tuturor

Chiar și în prezent, ouăle umplute nu lipsesc de pe mesele românilor, chiar dacă acestea sunt pregătite cu precădere cu prilejul unor sărbători, precum Crăciunul, Revelionul sau Paștele.

Dacă îți dorești să impresionezi familia și invitații la masa festivă, avem câteva idei pe care merită să le încerci. De la ouă umplute cu pateu și muștar, la ouă umplute cu pastă de avocado sau ouă umplute cu ardei, opțiunile sunt variate și delicioase.

1. Ouă umplute cu pateu și muștar

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 1 cutie mică de pateu
  • 2 linguri maioneză
  • 2 linguri muștar
  • măsline
  • morcov
  • gogoșari
  • mărar

Mod de preparare ouă umplute cu pateu și muștar:

Se fierb ouăle și când sunt gata se țin puțin în apă rece pentru a se curăța mai ușor. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când se pun la fiert, altfel există riscul să se crape coaja. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.

Se fărâmițează gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție. Se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se umplu ouăle cu compoziția obținută și se dau puțin la rece.

2. Ouă umplute cu pastă de avocado

O rețetă deosebită este cea de ouă umplute cu pastă de avocado. Mult mai sănătoase și chiar mai nutritivă, această rețetă de ouă umplute e minunată și pentru copii.

Ingrediente:

  • 3 avocado
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 6 ouă
  • 200 de g iaurt
  • sare

Mod de preparare ouă umplute cu avocado:

Se fierb ouăle tare, apoi se mixează gălbenușurile cu avocado stropit cu câteva picături de lămâie și iaurtul. Sare după gust.

3. Ouă umplute cu ardei

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri pastă de ardei
  • 2 linguri de smântână
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1/3 legătura pătrunjel
  • sare
  • piper
  • bucățele de ardei roșu pentru garnitură

Mod de preparare ouă umplute cu ardei:

Se fierb ouăle timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăță de coajă reci, se curăță de pielita și se taie în două pe lungime. Se scot gălbenușurile și se zdrobesc cu furculița. Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna și muștarul. Se spală pătrunjelul, se zvântă și se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuș se condimentează cu sare și piper și se încorporează cam o lingură de pătrunjel. Se pune amestecul într-o pungă de șprițuit cu vârful în formă de stea și se umplu ouăle în mod egal. Se așează ouăle pe un platou și se presară cu restul de pătrunjel și cu bucățele de ardei roșu, după gust.

Sursă text: Click.ro

TAGS: #ouăumplute, #rețete

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments