Monday, July 22, 2024
HomeActualitateHub-ul MAI, O Soluție Digitală Pentru Cetățeni

Hub-ul MAI, O Soluție Digitală Pentru Cetățeni

Hub-ul MAI, O Soluție Digitală Pentru Cetățeni

Ministerul Afacerilor Interne a înregistrat un succes remarcabil prin intermediul platformei sale, cu peste 10 milioane de accesări și aproape 500.000 de conturi create. Printre cele mai populare servicii se numără programările pentru ePașapoarte, care au simplificat semnificativ procesul de obținere a pașaportului pentru peste 1,4 milioane de cetățeni români.

Portalul oferit de MAI reprezintă o inovație în domeniul digitalizării, având ca principal obiectiv facilitarea accesului cetățenilor și al mediului privat la serviciile oferite de minister. Cu soluții rapide și accesibile instant de pe diverse dispozitive, acesta elimină barierele fizice și reduce timpul de așteptare, conform comunicatului oficial transmis de MAI.

Acest efort de digitalizare al Ministerului Afacerilor Interne a fost recunoscut printr-un premiu prestigios, “Digitalization of the Year – Public Institutions”, acordat pentru transformarea HUB-ului într-un centru de date guvernamental de ultimă generație. Al doilea serviciu cel mai accesat pe platformă este MAI jobs, care a redefinit procesul de recrutare în sectorul public.

Platforma de recrutare a MAI a atras atenția începând cu luna iunie 2024, adunând peste două milioane de accesări. Cu un design intuitiv și ușor de utilizat, platforma centralizează informațiile despre posturile vacante la MAI și oferă acces facil la anunțurile de recrutare.

Un alt serviciu esențial integrat în HUB-ul de servicii este obținerea certificatului de cazier judiciar online, cu peste 516.000 de caziere emise până în prezent. De asemenea, accesul la cazierul rutier a fost simplificat, cu peste 361.000 de verificări online înregistrate de la lansarea serviciului în mai 2023.

Hub-ul MAI a fost proiectat cu o atenție deosebită la detaliile de securitate, fiind “cloud ready” pentru a asigura stocarea sigură a datelor. Cu un procent de 75% utilizatori care accesează HUB-ul de pe telefoane mobile, platforma se remarcă prin interfața intuitivă și ușor de navigat, oferind o experiență eficientă utilizatorilor.

Pe lista țărilor care accesează hub-ul MAI se află România în frunte, urmată de SUA, Regatul Unit, Germania, Italia și Moldova, demonstrând impactul și relevanța acestui portal la nivel internațional.

Sursă: MAI

TAGS: hub-ul MAI, digitalizare, servicii guvernamentale, cetățeni, platformă online
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General